Pàgines

13 de març 2015

CAT947 - LA SEGARRA

ajuntament de Talavera
Diumenge passat em trobo amb el Lluís, l'Albert i en Josep a les Oluges, on comencem la volta als municipis de la comarca de la Segarra. Encetem el dia amb una mica de fresca tot i que la previsió meteorològica és bona. Arribem a Cervera molt ràpid i continuem en baixada direcció a Granyena, però ens passem la bifurcació que porta a la Curullada, on hem de fer foto a l'ajuntament... Toca recular i remuntar però en mitja horeta ho tenim fet. Arribem a Granyena on ens espera el Josep, que aquesta primera part ens farà de suport. Ens adonem que la Segarra no té res de "plana", és un constant puja-baixa per entre camps de sembrat espectacularment verds.
Arribant a Granyena
Des de Granyena enllacem una sèrie de carreteres secundàries i pistes asfaltades que ens portaran a Montornès, Montoliu i la Guàrdia Lada, on parem a fer un petit mos. La temperatura ja comença a ser més que acceptable i es roda molt bé. A part la circulació motoritzada és gairebé inexistent. Arribem a Talavera per una pista asfaltada que trobem gràcies al GPS. "Bingo"!. Tornem a la carretera que ens baixarà en un tres i no res fins a St Antolí i Vilanova. Aquí em començo a treure una mica de roba ja que tot seguit hem d'encarar la pujada a la Panadella, on enganxem la nacional de Lleida a Barcelona amb un trànsit increïble. 
La Guàrdia Lada
A la rotonda girem a l'esquerra en direcció a St Guim de Freixenet i Estaràs, on fem una nova parada per menjar. És curiós com va passant el dia damunt la bicicleta amb un parell de nanus que tan sols he conegut d'un matí... Sensació molt recomfortable al veure que hi ha gent que comparteix afició i filosofia. D'Estaràs continuem cap a St. Ramón, on ens espera en Josep que s'apuntarà a pedalar amb naltros uns quants km... En Josep està molt fresquet i amb ganes de pedalar i ens posa un ritmet que ens fa pujar la mitja del dia. així arribem amb baixada a Ivorra, ben situat dalt un turó i envoltat de paisatge segarrenc. Tornem enrera i continuem fins a Torà i Biosca, a mig camí de Guissona i Solsona. Passem la rotonda i anem fins a Sanaüja, el municipi segarrès situat més al N. S'apropa l'hora de dinar i decidim arribar-nos a Guissona on pararem a fer un entrepà reconfortant per als últims km.
Abadia de St Ramón 
Sortim de Guissona cap a St Guim de la Plana i el Llor per pistes asfaltades que són una veritable delícia. Continuem cap a Torrefeta des d'on retornem per la carretera fins a Tarroja. Aquí em despedeixo dels companys després de 130 km junts. Jo he de tornar a les Oluges a buscar la furgo, així que baixo cap a la Prenyanosa i Malgrat enmig d'una vall ferma que em portarà de pet al punt de sortida per una pista de terra que no tinc cap problema de superar amb els pneumàtics de 28 mm...
Una nova jornada de bicicleta per descobrir el nostre país amb bona companyia i iniciativa. Genial. Merci nanus...!!















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada