Pàgines

15 d’oct. 2013

LA MOLA ROQUEROLA - BARRULLES - LES FOUS

Dijous passat em trobo amb el Peter i uns amics per realitzar una excursioneta pels voltants de Farena. Quedem a les 9h i comencem a caminar pel senderó que puja al mas de Mateu marcat com a PR (groc i blanc). Arribem al coll de Viladecabres amb un dia radiant que ens fa suar una micona... Continuem ara per pista desdibuixada en direcció al mas de Mateu, que deixem a l'esquerra, i des d'on podem veure el refugi dels Cogullons... Continuem per la pista i una mica més amunt agafem un senderó a l'esquerra marcat amb una fita. Deixem la mola Roquerola a l'esquerra i continuem pel senderó passant per damunt el racó de la Cansalada. Arribem a dalt del bosc on trobem el GR que baixa de la Mola, on ens arribem. Aquest lloc és impressionant, no importa les vegades que hi pugi sempre em sorprèn. Les vistes cap a la plana de Lleida al N i de la vall del Brugent al S són bucòliques i fan volar la imaginació.
Retornem al GR i el resseguim en pujada i baixada fins arribar al coll d'en Perroi. Continuem encara pel GR fins a una cruilla de camins, on girem a l'esquerra en direcció al mas del Gravat. A partir d'aquí seguim la pista que es va estrenyent fins que es converteix en senderó, que ja no deixarem fins a la pista que ens portarà a l'ermita de Barrulles, recorrent així el barranc de les Fontetes. Arribem a l'ermita i fem una paradeta per menjar una mica.
Trobem el pal indicador de "Les Fous", que ens portarà a Farena passant per alguna zona ben maca del barranc que origina el riu Brugent, amb unes tolles i raconades que de ben segur que estan massa plenes de gent a l'estiu...
Arribem a Farena pel camí del mas d'en Toni i el toll de l'Olla. Una bona volta de 17 km i excel.lents vistes d'una bona part de les muntanyes de Prades. Merci Peter per la iniciativa. Repetim quan tornis a ser per Tarragona, ok?
 












Salut
pep

1 comentari:

  1. Clar que repetirem! Encara ens queden molts camins per descobrir...

    ResponElimina