Pàgines

2 de juny 2012

VIA FERRADA DEL ROC D'ESQUERS

Ens truquem amb l'Alvar: aprofitem el divendres o què?... Resposta afirmativa. Ens trobem a Guissona, des d'on enfilem carretera fins Andorra, més en concret cap a la carretera que puja al llac d'Engolasters. Deixem la furgo al camí asfaltat que porta al cementiri, en un revolt de la carretera. D'allí tenim 70 m per la carretera fins que trobem l'indicador de via ferrada. Agafem el senderó que va a parar més amunt al pont Sassanat i s'ajunta amb el GR7. Als 5 minuts trobem el trencall del principi de la via ferrada, on arribem en 5 minuts més. Total 10 minuts des del cotxe.
El començament de la via és de conte. Aprofitem per menjar alguna coseta ja que ens hem llevat d'hora, ens enfundem els arnesos i les cintes i cap amunt. En general la via del Roc d'Esquers és una via dividida en 2 parts molt marcades: una primera part més tombada que recórre els primers 100-120 metres de desnivell i que passa per una roca calcària grisa i fosca més ombrívola; i uns segona part molt més atlètica i vertical totalment solana, i que ens ofereix un pont tibetà fet amb cadenes i amb unes vistes esplèndides de la vall d'Andorra la Vella i del riu Madriu, així com del Pic Negre i les serres Airosa i de Sirvent cap al S.
L'equipació de la via és més que excel.lent, trobant esglaons cada 40-50 cm i cadenes en pasos una mica més delicats o exposats. Crec que la seva realització és imprescindible, tan pel què fa al seu recorregut com per les vistes que n'obtindrem.
El descens es realitza seguint els punts de color groc, pujant uns 15 minuts fins al coll Jovell (1800 m) , on trobem les marques blanques i vermelles del GR11 i un indicador que ens diu "Ràmio 15 min". Agafem aquest senderó pel GR11 en direcció S fins arribar a l'espectacular paratge on es troben situades les casetes de Ràmio, al començament de la vall de Madriu. Continuem ara cap a Entremesaigües, uns 10 minuts vall avall i fins al pont de Sassanat, des d'on anirem a trobar el senderó que hem agafat al principi per arribar a la via ferrada.
En total haurem realitzat un desnivell de 250 m en unes 2 hores. el descens el realitzarem en 40 minuts.
Totalment recomanable tan per a gent que s'inicia com a per a iniciats.









Salut
pep



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada