Pàgines

18 de juny 2012

EUSKO BIKE CHALLENGE 2012

descens del Ioar cap a Costalera
Aquest passat cap de setmana enfilava cap a Sta Cruz de Campezo, un poblet que és el centre de la "Cuadrilla" (comarca) de Campezo, a Àlava, al sud del país vasc, per participar a la Eusko Bike Challenge 2012, una marxa de BTT en format non-stop que recórre el parc natural de Izkiz, on trobem el bosc de "Roble Marojo" més gran d'europa. Jo tenia el camp base a la furgo però compartia menjades amb els companys d'aventura.
crestejant els primers km
Divendres vespre passavem a recollir els dorsals i el xip pel pavelló de Sta Cruz, i aquella nit em quedava a dormir a la casa, calia descansar bé per afrontar el "repte". El despertador sonava a les 5.45h. Enfundar el traje i baixar a preparar l'esmorzar. La sortida de la marxa era a les 7h, o sigui que s'havia de menjar amb temps per poder fer la digestió.
via verda d'Àlava a Antoñana
A les 7h en punt es donava la sortida. La primera pujada és una autèntica marranada, es pugen gairebé 800 m de desnivell en 8,6 km, per una pista descomposta que t'obligava a seguir la roda de qui hi ha al devant. A la part de dalt s'arribava a el Ioar, segona muntanya més alta d'Àlava (1417 m) on hi ha unes vistes excel.lents de les dues vessants: cap al N Àlava; cap al S Navarra. La baixada es realitza per una fageda humida amb una inclinació important que obliga a posar peu més d'una vegada. Després es cresteja tota la serra de Costalera fins a baixar de nou per un senderó pedregós fins a Sta Cruz de Campezo. Aquí comença una zona més planera amb puja-baixa constant passant per Antoñana (1er avituallament), el poble més antic de la zona, St Román i finalment Urturi (2on avituallament). A partir d'aquí hi ha la zona amb menys bosc durant les hores de més sol, combinant terreny força sec al principi i enfilant vallades de caire pre-pirenaic arribant a Maestu i Cicujano (3er avituallament). 
moment de descans
Des d'aquí es puja per un senderó pedregós i es baixa a Sabando, enclavat enmig d'una gorja espectacular, i  es torna a enfilar una pista bona fins a una fajeda que porta a uns prats de pastura, des d'on s'alviren bona part de les muntanyes vasco-navarreses, més al N. Aquesta zona comença a ser divertida i entretinguda, i el paisatge cada cop és més sobervi i espectacular fins arribar a Sta Teodosia, una ermita que em deixa amb la boca oberta (4t avituallament). Des d'aquí la ruta discorre per l'aresta d'una serra de faig fins que baixa en picat cap a Contrasta i Ullibarn, en plena vall de Arana, per remontar els últims 200 m de desnivell de la ruta i fer el descens per un senderó peraltat perfecte per anar ràpid, i on la calor ja no ofega.
Els últims 10 km ja per pista bona passant per Orbiso i de nou a Sta Cruz de Campezo. En total 118 km, 3750 m de desnivell +, boscos i senderons a dojo, i paisatge idíl.lic per acabar la jornada després de pedalar gairebé 13 hores i mitja contant les parades. Dels 381 inscrits vam acabar 264, això ja ho diu tot...


arribant a Maestu
sobrevolant el valle de Arana
El Ioar, 1417 m


























Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada