Pàgines

12 de des. 2011

ERMITA VIRTUTS I SERRA DEL POU

ermita de les Virtuts i Montral
Diumenge per la tarda. He acabat currar i arribo a casa amb un dia espectacular. Em poso les malles i les bambes i anem amb la furgo fins al aparcament del mas de Forès. Allí comencem a córrer amb la Tura pel camí de Montral, però ben aviat ens decantem a l'esquerra per la pista forestal que puja cap a l'ermita de les Virtuts, que més endevant es converteix en senderó, últimament força malmès per bicis, i m'atreviria a dir que fins i tot motos. Arribem a l'ermita en poc més de 50 minuts. La pujada es pot fer trams corrent - trams a peu, però sobretot és per disfrutar-la. Ens trobem a un grupet d'excursionistes, entre els què hi ha uns amics de l'urbanització. L'ermita sempre invita a la reflexió, és llàstima que estigui tan malmesa i plena de herbes que en dificulten el pas.
Serra del Pou des del mas de Vidal
Continuem el senderó que ens porta a la pista de mas Vidal, que continuarem cap a la dreta ara ja corrent per pla-baixada fins a trobar altre cop senderó i encreuament cap al grau del Malpàs, que farem caminant. Un cop a dalt, al costat d'un pal indicador, girem a l'esquerra pel senderó que ens portarà a dalt de la Serra del Pou, una de les meves preferides d'aquestes contrades, i des de la què es té una vista supèrva de la vall del Glorieta i l'Albiol. Arribem dalt i ens trobem un altre grupet d'excursionistes dinant. La Tura i jo baixem pel vertiginós senderó de nou cap a la pista de mas Vidal per tornar a trobar el senderó de les Virtuts, i continuar baixant per on hem pujat.
En total uns 12 km en menys de 2 horetes, per anar estirant cames :-). si realitzem la volta caminant podem trigar unes 3 hores i mitja, 4 hores com a molt, perfecte per fer amb un matí, inclús amb canalla, tot i que el desnivell de pujada és considerable: +600m.

vall del Glorieta des de Malpàs
senderó de les Virtuts

senderó del Malpàs


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada