Pàgines

19 d’oct. 2010

BTT PEL RIPOLLÈS: senderons, rovellons i camagrocs


visió des del coll Pan i boires a la vall de Ripoll des de Campelles




Diumenge ens llevem amb un sol magnífic però amb aire fred. En Pito ens proposa fer una sortida des del Baell, passant per Campelles i pujant fins al refugi de la Covil, a 1800 m d'alçada, amb unes vistes magnífiques dels pics que envolten la vall de Núria cap al N, i del Montseny i Montserrat cap al S.
Sortim del Baell per camí asfaltat fins a baixar cap al molí de can Coll, on ens aturem una estona a xerrar amb els propietaris. Abans però ja hem trobat algun rovelló i fredolics. Continuem fins a Campelles per una pujada asfaltada amb bon desnivell. A Campelles tenim ja una de les millors vistes del cap de setmana. Els bancs de boira que cobreixen les valls amagades de Ripoll fan que la foto sigui espectacular, digne del mateix paisatge de Picos de Europa, gosaria titllar-la de màgica. Continuem ja per pista asfaltada fins a trobar la pista en estat excel.lent que puja cap al refugi del Pla del Prat. D'aquí continuem amunt ja més planer cap al coll de l'Erola, des d'on enfilarem ja la pujada del dia fins al refugi de la Covil, amb rampes que arriben al 26%. segons el contaquilòmetres d'en Manel. A mi em surt un % màxim del 19% en el programa de tracks. L'aigua dels tolls estava totalment gelada, i és que a la banda NO fotia una rasca ...!!

refugi de la Covil // Manel baixant cap al molí de can Coll



De baixada en Pito ens descobreix uns senderons que gaudim fent ús de la nostra tècnica depurada, i donant algun que altre consell a l'amfitrió, que quan prova la Gary Fisher finalment es deixa anar ... però, de sobte, parem i entrem en territori de Camagrocs. En 10 minuts tenim ja la bossa plena per fer el dinar tan esperat: penne amb camagrocs, llangonissa i emmental. Tot un luxe de sortida i dinar.
Merci Pito per aquestes decobertes, segur que vas pactar el temps amb en Molina ...
arribant al coll Pan // pujant cap al coll de l'Erola





salut
pep

1 comentari:

  1. bona sortida, companys !! us hagués acompanyat, però tocava estar-me amb n'iris. Com va l'espatlla, pep? suposo que recuperada totalment després de llegir tot el que vareu fer. A veure si podem coincidir en alguna altra sortida.
    sort.
    david.

    ResponElimina