Pàgines

27 de jul. 2008

Mall Pintrat o Pico del Puerto Viell - 2865 m


la Forcanada amb les boires matinals

Passo 2 dies a Ancils amb la Tura i aprofitem per fer l'ascenció al pic del Mall Pintrat o Pico del Puerto Viell (en Benasqués) el dissabte 26 de juliol de 2008.
És un pic molt solitàri però d'una situació geogràfica excepcional, punt fronterer entre la vall de Benasque i la de Bagneres de Luchon, la cresta de Malpàs i Perdiguero, el Salvaguardia i el coll de la Glère, les Maladetes, la cresta d'Alba, el massís del Posets al fons.... En fi, que si el dia acompanya, que va ser el cas, es converteix en una de les ascencions preferides per aquells muntanyencs que ens agrada disfrutar la muntanya i la natura en plena solitud.
La meva sorpresa va ser quan vaig veure que hi havia també 2 personatges que havien optat per aquesta mateixa opció, el Luis i l'Arnau de Barcelona, que obviament vam aprofitar per fer conjuntament, incluïnt la Tura, és clar.
La sortida és des del final de la carretera que va a l'Hospital de Benás. S'agafa el corriol que es dirigeix als ibons de Gorgutes i al coll de la Glère, però abans d'arribar a la confluència de barrancs ja trobem unes fites que s'enfilen recte amunt per uns prats d'herba en direcció ONO, i que ja no deixarem fins arribar al cim. Val a dir que aquestes fites són relativament recents ja que l'any passat no hi eren pas ...
L'ascenció no té cap complicació tècnica, però sí que s'ha d'anar en compte en uns pala d'herba que hi ha arribant a l'aresta final, prou ample per caminar amb tota la comoditat del món. compte amb la baixada.
Meva va ser la sorpresa en arrribar al cim quan vam veure que també pujaven 3 persones, però no podia ser, una d'elles és el Joan Prat, gran guia i veterà de la vall que vaig conèixer als Alps, concretament al Oberland Bernès fent esquí de muntanya... Quina gràcia.
Des d'aquí una abraçada Joan, Luis i Arnau.
Total de l'ascenció 3 hores i mitja, contant parades. Desnivell + 1060 m.
Us deixo amb algunes fotos.el Mall Pintrat des de les primeres rampes herboses


Luis i Arnau arribant al segon coll herbat

cresta Malpàs-Crabrioules-Perdiguero des del cim

ibons de Port Viell

Maladetes des del segon coll herbat

cim del Mall Pintrat 2865 m

amb Joan Prat al cim, entranyable personatge ...

Si voleu més fotos cliqueu a l'enllaç de sota
http://picasaweb.google.es/lepetitroc/MallPintrat26708


salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada