Pàgines

25 de juny 2008

MONTSANT - Coves del Miracle i els Cups


barranc de Coma-Negra
El diumenge 22 de juny de 2008 aprofitem amb el Sergi, l'Eduard, la Sònia i la Tura, per fer un tomb molt eixerit per la zona NO del Montsant. Sortim de la carretera que va de Margalef a Bellaguarda, a 1 km del poble aproximadament, per baixar fins al riu Montsant i creuar pel pont de fusta mig caigut que dóna peu al corriol que s'endinsa al barranc de Coma-Negra. Al primer desviament agafem el corriol de la dreta que ens durà de ple a la cova del Miracle, on gaudirem d'una espectacular estelactita d'una cova sorprenentment gran i humida. Tornem a l'encreuament i continuem amunt, ara ja per forta pujada fins a trobar la cova dels Cups, on si solia fer vi, i on els cups es conserven en un estat envejable. Tornem uns metres enrera i continuem pujant per un corriol que no surt al mapa i que sembla força nou, per fer cap gairebé sota de la Cogulla, on ens fem la primera foto de grup. D'aquí i ja per dalt la serra del Montsant, anem gairebé fins al Piló dels Senyalets, però una mica abans girem cap a l'esquerra fins al Clot del Cirer, que ens maravella amb la seva verdor, i on aprofitem per fer un mos i beure una mica d'aigua. El sol ja comença a escalfar però la brisa que córre dóna sensació de benestar. Tornem enrera fins a la Cogulla i continuem avall per agafar el corriol que ens baixarà directe a l'ermita de st. Salvador, on arribem després de caminar durant gairebé 5 h. Aprofitem per beure l'aigua tan magnífica que brolla de la font del mateix nom i baixem cap a Margalef pel camí vell, corriol que surt just al costat mateix de l'ermita, indicat amb pals. Arribem a Margalef després de caminar 6h i amb la closca escalfada per la calor que ara ja sí que es nota de valent. Agafem el cotxe que haviem deixat a la fonda i cap a la Palma a dinar que hi falta gent.

Cova del Miracle

roqueres de Coma-Negra

cova dels Cups

Pi del Cugat

la Cogulla


ermita de St.Salvador

font de St.Salvador

Campana de st Salvador. És la punta d'una bomba de la Guerra Civil

clot del Cirer

salut
pep

4 comentaris:

  1. Hola,
    No sé si us arribarà però estic xafardejant què feu pel camí.
    Records!!
    Dolors Sans
    L'Espluga

    ResponElimina
  2. Hola Company!!
    Soc Germàn i vam pedalar a la ruta del Cister amb els de BTT Valls.
    Feia temps que no llegia gaire el foro i ara em trobo amb el teu blog, quina alegría!!
    Veig que li doneu als pedals amb força i la del 3000 me la vaig perdre, Grrr!
    Afegire un enllaç a la nostra web www.penyamussolenca.org i així tindré més a má el teu blog per seguir les vostre roderes,
    Salutacions!!

    ResponElimina
  3. Hola Dolors, he rebut el teu missatge, una mica tard, però ... Records i ens veiem aviat, suposo que dissabte a Picamoixons.
    pep

    ResponElimina
  4. Hola German, gran il.lusió quan es desobreix el bloc d'un amic. Merci per tenir-lo als enllaços. Jo també posaré la vostra pàgina als meus.
    Salut i ens veiem aviat pedalant "por ahí"...
    pep

    ResponElimina