Pàgines

31 de març 2008

Camí de St Jacques de Compostelle - Setmana Santa 2007

Doncs ja fa un any que ens vam decidir a acabar el què el Jordi havia començat l'any anterior: el camí de St Jacques de compostelle, vessant francesa. Ell l'havia fet des de Carcassone fins a Oloron St Marie, i quedava per fer el tros d'Oloron a Roncesvalles, en total 3 jornades i uns 240 km per valls de sembrat verdes, muntanyes nevades de contrafons, poblets de somni, cases rurals molt acollidores i com no pluja.

Sortiem d'Oloron St Marie després d'haver fet nit en una casa rural al poblet de Estialesq. Agafavem direcció O i passavem per pistes, amb i sense asfaltar, que unien poblets com Moumour, Esquiule, Hospital St Blaise, per arribar a l'hora de dinar a Mauléon-Licharre. Després amb la panxa plena tocava arribar a Pagolle, on teniem la casa rural encomanada per dormir, i on ens haguessim quedat més d'un dia. Quin lloc tant idílic!

L'endemà tocava sortir d'hora, tot i que fotia un fred que albirava les ànimes, per arribar a Juxue després d'unes rampes asfaltades infernals i de fer-nos amics d'un gosset que tenia ganes de gresca. De Juxue vam anar a trobar la GR-65 a Ostabat, i d'aquí, ja per GR fins a St Jacques Pied de Port, bonica població però encara més turística, que es troba al peu del coll de Ibañeta, just a sobre del monestir de Roncesvalles. Aquell nit teniem reservada una casa rural al llogarret de Iturburia, a les afores de St Jacques Pied de Port i de camí a Roncesvalles .

Per últim, i degut a la qüantitat de neu que hi havia per sobre del 1500 m, vam haver de modificar el trajecte i fer els últims km per carretera, ja que la GR estava impracticable.

En total 4 dies súper agradables, tan per la companyia, com pels paisatjes, com per la ruta, que segons tenim entès sóm els primers catalans que la completen.

Us deixo amb alguna foto.





Si voleu, cliqueu aquí per veure més fotos.
salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada