Pàgines

9 de febr. 2020

CARENA OEST DEL MONTMELL

El massís del Montmell es conegut, bàsicament, per l'ascenció al seu punt màxim, la Talaia de 861 m, i l'ermita de St Miquel i el castell, que es troben ben acaronats per sobre el coll de Sant Pere.
Talaia del Montmell (861 m), castell
i ermita de St Miquel
En aquesta ocasió recorrem la carena SO des del coll de Sant Pere, on hi arribem per la pista del Fondo de la Masia i empalmant amb el camí vell de Sant Marc al Montmell. Aquesta part oriental del massís del Montmell està formada per diversos cims que sobrepassen els 600 m d'alçada, i que representen una talaia bestial amb vistes a l'Alt Camp i al Baix Penedès. En un dia prou clar i sense boira podem albirar la serralada de Tramuntana de Mallorca i el Pirineu.
Llamas a cal Marlès
Abans d'arribar al coll trobem una fita a la dreta per on arranca el corriol que puja del tot dret fins al cim del Puig de les Forques (710 m), primer cim de la carena O. Des d'aquí només haurem de reseguir el senderó que ens portarà per tota la carena.
El dia és clar amb un xic de vent, però amb una calor gens normal per l'época. Després de desviar-nos un moment per anar fins al puig on hi trobem una estelada,  continuem fent camí i arribem en baixada trepidant al camí abandonat de Can Ferrer a la Juncosa de Montmell. Seguim les fites en direcció SO fins a assolir el Puig del Migdia (690 m). 
Cova de Perafita
A partir d'aquest tram és quan trobem la part més encimbellada de tota la carena. Sense deixar el corriol ens donem el "bon migdia" amb un ramat de cabres que també passegen com nosaltres. Continuem pujant i vorejant la Roca de l'Àliga (650 m) fins que trobem una bifurcació de corriols en una zona ja més planera i que devalla fins al mas d'en Bosc pel Puigmoltó (544 m). Nosaltres agafem el corriol que arrranca a la dreta, en direcció N. Després d'una devallada important arribem a una nova cruïlla de corriols. En aquest cas agafem el que surt a l'esquerra i que ens portarà de pet a la roca foradada de Perafita. Hem d'anar amb quatre ulls per no saltar-nos-la. L'indret és magnífic i impressionant. La paret de roca deixa veure restes de nius d'aguilots, i ens embolcalla amb una llum plena de força i ombres. Agraïm la fresca que  hi trobem.
Encimbellat sota el
 Puig  del Migdia (690 m)
Tornem al senderó i continuem avall fins que trobem el barranc del Fondo de la Cova, que resseguirem fins a un camí. Aquí agafarem a la dreta fins que trobem un nou camí, on girarem a esquerres i farem cap a la pista del Fondo de la Masia, on ja som a tocar de Can Ferrer de la Cogullada.
Aquesta ruta és imprescindible si volem trobar la solitud i unes vistes magnifiques de les contrades veïnes. De segur que no ens deixarà indiferents... 


La Juncosa de Montmell amb
el Puig de la Cova (672 m)
La carena Oest del Montmell des
del mas d'en GuerraPowered by Wikiloc


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada