Pàgines

15 de maig 2013

LLEIDA - MONTBLANC

Diumenge matí anem amb el Portu fins a Montblanc per agafar el tren cap a Lleida, on arribem a les 10h. Després de fer un tallat estem preparats per començar a desfer el camí cap a Montblanc. La idea principal és seguir el camí de St Jaume que puja des de Tarragona, el problema és si trobarem bé les fletxes grogues que l'indiquen. Per evitar trams perdedors havia preparat un track orientatiu el dia abans per tenir una referència.
Així doncs sortim pel parc de la Mitjana i agafem el polígon industrial del Segre en direcció als Alamús. Hem localitzat alguna fletxa groga i un parell de pals indicadors, però aquest camí de St Jaume és el que ve de Balaguer, així que anem seguint el track. Dels Alamús continuem en direcció a Torregrossa per pistes ben marcades amb pals i banderoles verdes. La temperatura és força baixa i ens ha obligat a posar les jaquetes, tot i que l'ambient és perfecte per ciclar. De Torregrossa arribem a Puiggròs per carretera secundària, i ens barregem amb una marxa de BTT. De Puiggròs a Arbeca hi arribem per pista asfaltada. Al arribar a Arbeca tornem a trobar les fletxes grogues, és a dir que no anem per mal camí. Passem pel mig de la vila i parem per menjar una mica en un parc on hi ha font. Són gairebé les 12.30h i ja fa una estona que ens hem tret les jaquetes. La temperatura és genial però segurament els graus aniran pujant a mesura que creixi la tarda.
Sortim d'Arbeca pel camí del turó del Ceba en direcció Belianes, on arribem en pocs minuts. Aquí fem un tomet pel poble on encara estan celebrant missa a l'església, de caire romànic-gòtic. A la sortida del poble trobem diferents indicadors. Seguim direcció Vallbona de les Monges per una pista que ens portarà a Maldà en un tres i no res vorejant la riera de Maldanell. Són les 14h quan arribem a Vallbona. Hora de dinar!!! De moment portem un ritme molt bo i tranquil, el just per gaudir del paisatge i del viatge. El sol ara ja comença a apretar de valent, tot i així la temperatura continua essent molt agradable.
Sortim de Vallbona deixant les indicacions de la ruta de Cister (GR-175) i continuem cap al Santuari del Tallat, camí que ressegueix una vall preciosa amb totes les tonalitats de primavera, i que segueix el curs de la riera de Maldanell. En quedo enamorat... Passem pel costat de les runes del castell de Montesquiu. Anem seguint  uns pals que ens van indicant diferents restes de la Guerra Civil (amagatalls, trinxeres, torres de guaita i de tir, etc). Arribem al tallat després de fer les úniques rampes del dia i amb el sol ja cremant a la pell, com sempre sense crema (no pot ser...). EL santuari ha estat reformat moltíssim des de l'última vegada (feia uns 10 anys). Parem uns minuts a disfrutar de les vistes i del repòs. Portem ja uns quants quilòmetres i ja ens hem acostumat a la geometria de la bici, tant que ja no parariem fins l'hora de dormir.
Sortim del tallat pel GR-175 fins al cap del Coll, des d'on surt la pista que ens portaria a Montblanquet. Aquí deixem el GR que continua recte fins a l'Espluga i tirem avall direcció Blancafort per la carretera TV-2338. Mirem el mapa del GPS i decidim probar una pista que ens porta de dret al poble. D'aquí ja només ens queda agafar la pista que ens portarà a la Guàrdia dels Prats i Montlblanc, encara per GR.
Ha estat un dia molt maco de bicicleta, de viatge, de compartir, de ser nosaltres mateixos emvoltats del què ens agradar disfrutar: la natura.












Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada