Pàgines

8 de nov. 2012

UN TOMET PER L'ALT CAMP...

GR-171 de Bellavista a Puigpelat
Feia dies que no agafava la Gary Fisher, i ahir feia fresqueta però un sol que feia entrar en calor, així que vaig decidir que els camins de l'Alt Camp, la comarca que m'ha vist créixer, necessitaven la meva presència. Començava a Alcover i agafava el camí dels Quints cap al Rourell i el PR en direcció a la Masó. D'aquí carretera a Vallmoll, però abans d'arribar-hi vaig veure una pista al GPS que baixa cap al riu Francolí i va a parar a l'alçada de les Gunyoles. Tiro avall creuant un camp d'avellaners i oliveres i em poso en un un merder de fang i còdols que vaig sortejant per una riera plena de canyes... buff, qui em manava posar-me per allí, però ara ja no hi podia sortir... Segons el GPS mig km més endevant hi ha un camí que tira amunt a l'esquerra. De camí ja no en queda però sí que es pot creuar per una riera, on vaig sucar els peus, i que va a parar a un camí abandonat i a una pista més bona un pèl més endevant. La pujada és dureta però és la única manera de sortir d'allí.
Bellavista
Un cop a dalt del turonet vaig fer cap a la N-240, devant l'entrada de les Gunyoles. D'allí vaig agafar el camí asfaltat cap a la carretera de la Secuita, i continuava pel camí dels Morts de Vallmoll a Bellavista, on parava a menjar unes galetes i una mica de xocolata. El dia continuava sent excel.lent, amb una temperatura que rondava els 13ºC i el sol que treia el cap tímidament per entre la capa prima de núvols. Després del gran àpat em dirigia cap a Puigpelat i Alió pel GR-171, un camí súper ràpid que amb el plat gran es va fer curt i tot. Eren ja vora les 15.45 de la tarda, i vaig decidir començar a adreçar el tomet cap Alcover, passant pel polígon i finalment cap a Valls. La idea era anar fins a la torre de la Mixerda, però hagués arribat massa just, i tampoc es tracta de córrer,oi?
Entrava a Valls pel torrent del Pla, creuava el poble per la muralla i continuava cap al pont de Goi, Serradalt i Alcover. Eren les17h, i portava uns 48 km. Quan era a l'alçada de l'institut les cames, totes soletes, em dirigien cap al camí del molí vell i agafava direcció a l'ermita del Remei pel camí de l'Albiol. Girava cua al mas de Forès i cap a casa, on arribava a les 17.45h havent fet 53 km en una tarda i ambient de luxe.
riera del Francolí a Vallmoll


Alió des del GR-171
Miramar i el Tossal Gros

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada