Pàgines

21 de set. 2011

VOLTA AL BOUMORT EN BTT

Ens trobem dissabte a les 9h a Organyà, amb temps per fer un tallat i un croissant i començar a enfilar per pista semi-asfaltada cap a Montanisell i Cabó. El cap de setmana es presenta molt bo pel què fa a la météo, així doncs podem anar poc carregats de material. S'han d'aprofitar aquests últims caps de setmana de bonança abans no arribi el temps de tardor.
En total ens hem ajuntat 8 col.legues de bici i altres aventures. L'Isra ens va passar els tracks pel GPS fa uns dies, i comencem a pujar segons el previst. Les primeres rampes comencen ja només sortir d'Organyà, i ja no les deixarem fins arribar a la zona alta de Prat Muntaner, on arribem després de 26 km sense descans i amb un matí de justícia, que ens obliga a anar parant a la sombreta. És molt important anar parant a les poques fonts que trobem ja que la zona està molt seca i no córrer l'aigua. Hem pujat uns 1500 m en 3 hores!!!
Arribem a Prat Muntaner i aprofitem per fer un mos. Jo vaig una mica fos, el dia abans havia sortit amb la de carretera, cosa que no faré més, ruc de mi..., però ara queda el consol que el que resta és majoritàriament baixada. Les vistes des de Prat Muntaner són espectaculars: cap a l'est tenim el massís del Cadí-Moixeró i el Pedraforca, i cap a l'oest podem distingir la serra de St Gervás, el massís del turbón, el massís del Cotiella, fins i tot els Bessiberris i bona part de les muntanyes que formen el conjunt d'Aigüestortes.


 

Continuem aquest cop per la pista que arranca en direcció N i que va carenejant cap al serrat de la Torreta, amb bones vistes de St Joan de l'Erm. Continuem per pista principal, desmuntant de la bici en algun punt on el %  i el terreny fan impossible anar dalt la bici, i carenejem per la serra de Cuberes ja en direcció a Gerri de la Sal. Abans però ens aturem per disfrutar de l'àpat que es donen un grup de voltors amb alguna peça de caça que possiblement hagin deixat anar els forestals. Tot un espectacle veure-ho en directe!!! Abans d'arribar a la carretera que uneix Gerri amb la Pobla parem una estona a la font de Comacalent, un paradís enmig d'aquesta terra tan salvatge.
L'Isra, l'Ilde i l'Eduard decideixen allargar el tomet passant per Bresca, Gerri de la Sal, Peramea i Montsor. La resta, decidim que ja en tenim prou per avui i enfilem carretera avall passant pel congost de Collegats. Arribem a  la Pobla de Segur sobre les 18.30h, mentre que els altres 3 companys ho fan sobre les 21h. Passem la nit a la fonda Fasersia amb una bona rel.lació qüalitat-preu.
L'endemà el dia s'aixeca força tapat però cal continuar fins a Organyà. Així doncs agafem carretera fins a Pessonada, recorrent la part baixa d'aquesta muralla natural. Ens aturem al poble per carregar aigua i continuem ara ja per pista forestal en direcció al coll de Llívia, des d'on anfilarem cap a cal Magí i de nou en pujada ja més dura fins a les Collades de la serra de St Joan, des d'on tindrem ja una b aixada espextacular fins a Montanisell i fins a Organyà per pista asfaltada. Just abans d'arribar a Organyà ens comencen a caure gotes. Altre cop hem fet just i ens hem adelantat al temps.
En general una volta dura però molt maca, per disfrutar tan del paisatge com de la bici. En total hem fet uns 112 km i uns 3000 m de desnivell acumulat de pujada.Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada