Pàgines

10 de maig 2011

CAMÍ DE ST JAUME: MONSERRAT - JUNEDA


monestir de montserrat // parada a Anglesola

Dilluns 9 de maig. Agafo el tren a Reus a les 7.32 fins a Sants estació on m'està esperant l'Alvar. D'allí anem a Martorell i Monistrol, per agafar el cremallera al monestir de Montserrat.
Comencem a pedalar sobre les 11.30h després de fer-nos la foto de rigor amb el monestir i les muntanyes de Montserrat, sempre tan espectaculars...
La idea és fer Montserrat - Lleida en 2 dies seguint el camí de St Jaume.

PRIMER DIA, dilluns 9 de maig:
Sortim del monestir de Monserrat fins a Igualada gairebé per carretera secundària, passant pel coll de can Massana, el coll del Bruc i Castellolí. Fem una petita visita a la ciutat tèxtil per excel.lència del centre de Catalunya, i continuem per les fletxes grogues en direcció a Cervera, passant per Jorba,on pararem a dinar, Sta Maria del Camí i el coll de la Panadella, on deixem l'asfaltat i continuem per camí fins a Pallerols i St Antolí i Vilanova. Després de l'ermita de St Pere dels Arquells el camí es bifurca. Nosaltres sense saber-ho agafem el què es torna senderó muntanya amunt, però que després s'agraeix de baixada i no ens fa perdre massa temps. Som ja a la conca del riu Ondara, i abans d'entrar a Cervera passem pel tranquil poblet de Vergós, on trobem moltes curiositats.
Després de fer una visita al centre de la capital de la Segarra, continuem altra vegada per camí totalment planer en direcció a Tàrrega, passant per Fonolleres i el Talladell. Un cop a Tàrrega entrem a la zona vella fins a l'església i en sortim per l'O en direcció a Vilagrassa per carretera. Continuem ara ja cap a Anglesola, on parem a fer un mos i començar a buscar lloc per dormir. Són les 19h i portem ja uns 80 km, i menys mal que el sol i la calor no ens han fet patir massa. Finalment trobem lloc per dormir al poble del costat, Castellnou de Seana, però encara ens queden uns 13 km. Hi arribarem en mitja hora per terreny totalment planer.
Després de quedar amb l'agutzil del poble perquè ens ensenyi l'alberg de peregrins, decidim continuar buscant a veure què més trobem, fins que gairebé a tocar anem a petar a Casa Olivé, una casa d'allotjament rural que està buida aquest dia, i que ens agrada molt més que l'alberg, bàsicament perquè no portem res per dormir ni per aixugar-nos després de la dutxa. Casa Olivé és molt econòmic per tot l'espai que ofereix. A part tampoc portem cap fitxa per segellar, això ho deixo pels pregrins de debò ...!
Per sopar ens esperen al cafè Modern, on ens preparen una bona amanida, truita i pa amb embotit. Tot un luxe de rebuda amb companyia i xerrada inclosa. Gràcies companys, s'agraeix!!


casa pairal catalana aprop de Talladell // detall del camí a Pallerols, aprop de Cervera

SEGON DIA, dimarts 10 de maig:
Ens llevem sobre les 8h i tornem al cafè Modern per esmorzar. Sortim del poble sobre les 9.30h i ens veiem obligats a posar-nos les jaquetes ja que l'aire és fresquet. Continuem novament per camins totalment plans i en un estat excel.lent fins a Lleida, passant per Palau d'Anglesola i Bell-lloc d'Urgell, des d'on ja agafem l'entrada a la capital del Segrià pel parc de la Mitjana. Aprofitem per pujar fins a la Seu, sempre oferint-nos unes magnífiques vistes del pla de Lleida. El tren que hem d'agafar no surt fins les 15.45h, així que apsofitem les bicicletes i anem a buscar el camí del canal d'Urgell, més concretament la seva sèquia quarta fins a Juneda, on parem a fer un mos abans de pujar al tren.

la seu de lleida // pal indicador després de Castellnou de Seana // camí de st Jaume arribant a Palau d'Anglesola

En definitiva 1 dia i mig completíssim, amb 160 km del camí de St Jaume català. Ara només ens falta del Cap de Creus a Montserrat. A veure si cau ben aviat i haurem creuat Catalunya de costat a costat. Alvar, novament gràcies per la teva companyia!!!salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada