Pàgines

19 de juny 2013

TORTOSA - TARRAGONA EN BTT

Dijous 13 de juny. Fa 2 dies que m'ha trucat en Tomás per anar a probar un track. Es tracta de baixar en tren a Tortosa i pujar fins a Tarragona enllaçant camins d'asfalt i creuant les muntanyes de Tivissa - Vandellòs fina arribar a la plana de Tarragona.
Ens aixequem d'hora per agafar el tren a les 7,07 cap a Tortosa, que com sempre passa amb Renfe porta retràs... Sortim de l'estació de Tortosa sobre les 8,40h ja en pujada cap a l'ermita del coll de l'Alba, on creuem el GR-192 que travessa tot el litoral català (ho deixarem per una altra ocasió). Continuem en baixada recorrent el barranc del Pixadors, sempre per pista asfaltada, fins arribar al Perelló. Parada per esmorzar una mica i fer 4 gestions de feina que ens agafen una mica més temps del previst. Encara no comença a fer calor i la brisa marina ens va de conya. Tot i així ja fa una estona que porto la cremallera del maillot oberta fins a la meitat...
Del Perelló anem a buscar l'antiga nacional N-340a, amb un asfalt excel.lent i sense trànsit, fins a trobar la pista que ens endinsarà cap a la serra de la Mar i, més endevant enllaça amb el GR-192 per creuar les muntanyes de Tivissa - Vandellòs. En aquest tram haurem de prendre paciència perquè haurem de creuar diferents barrancs amb pedra molt fina i còdol que fan difícil avançar dalt la bicicleta. Comença a fer calor a les fondalades dels barrancs i no trobem cap font on poder agafar aigua. Uns km més endevant deixem el GR que gira a l'esquerra cap a Vandellòs. Nosaltres continuem amunt cap als Dedalts i al Molló Puntaire, des d'on baixarem vertiginosament fins a la carretera de Vandellòs a l'Hospitalet. D'aquí, i ja amb ganes de parar per dinar una mica fem una petita volta per pista asfaltada per arribar a Montroig, on disfrutem d'un merescut "xampú" de mig i un entrepanet.
Són ja les 15,30h i encara ens queda baixar a Cambrils i recórre tot el litoral tarragoní fins a la capital. Així doncs acabem el cafè i continuem uns metres per la carretera fins agafar el GR-192 per pista asfaltada fins al parc Samà. D'aquí continuarem pel GR fins a Cambrils, on seguirem i disfrutarem del carril-bici que arriba fins a Salou. Menys mal que la tarda ha estat plaent, perquè els barrancs de Vandellòs ens han deixat una mica tocats, no físicament sinó moralment.
D'aquesta manera anem recorrent el litoral pel costat mateix de la platja, passant per Cambrils, Vilafortuny, Salou i la Pineda, fins enllaçar amb l'autovia de Salou a Tarragona, que tot i semblar perillosa té un bon voral per circular amb bicicleta. Després entrem ja al polígon, que en un tres i no res ens deixarà a l'antrada de la capital del Tarragonès.
En general no recomano aquest recorregut, ja que el tram dels barrancs de Vandellòs poden acabar amb la nostra paciència. Fins a Perelló cap problema, després val la pena continuar per la N-340a fins a l'Hospitalet, on podem enllaçar amb el GR fins a Cambrils. A partir d'aquí és un passeig molt maco, sobretot si l'enganxem de tarda, qua la calor no és forta i la llum realça el color del mar.
En total vam realitzar 103 km i uns 1500 m+, evidentment tots concentrats a les muntanyes de Vandellòs.














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada