Pàgines

19 de març 2013

MARXA DEL MATARRANYA 2013

Ràfols
Aquest cap de setmana passat vam aprofitar l'estada a Calaceite per participar a la marxa del Matarranya 2013. Tot i que el temps estava molt insegur (havia plogut la nit anterior) sortiem de Ràfols sobre les 9.30h després de passar el control de sortida. Ens endinsàvem al barranc de la Molinera per entre bancals d'ametllers fins a una zona argilosa que ens mostrava una paleta de colors pastel que em van deixar al.lucinat.
D'aquí baixàvem una mica pel barranc del Consejo per començar la pujada non-stop per senderó i pista fins la torre de guaita de la serra Molinera, a 968 m d'alçada, des d'on tenim unes vistes excel.lents del vessant N dels Ports de Beseit. La pista ja començava a baixar mentre es posava a plovisquejar una estoneta i aprofitàvem per menjar l'entrepà de pernil i uns traguets del porró de vi que l'organització havia posat a l'avituallament.
Barranc dels Estrets
La baixada, començava per una pista molt còmode fins a entrar al senderó que baixa en picat per la Muela i el mas del Canteré, i on trobem un indicador de pedra de l'edat mitjana per delimitava territori. D'aquí, novament per pista vorejant el tossal Pelat i passant pel mas de la Sierra seguint marques de PR local. A la part final del recorregut mitjà es passava pel barranc dels Estrets, on hi ha vies d'escalada. Aquesta marxa està composta de 3 recorreguts, un de curt d'uns 11 km, el mitjà d'uns 15 km i el llarg d'uns 19 km. Nosaltres vam realitzar el mitjà, i vam arribar just a temps pel merescut plat de fideus que l'organització donava en acabar la marxa. Sort que menjàvem sota l'embalat perquè de sobte va caure una tamborinada que deu ni do.
Fantàstic cap de setmana amb gent genial en un lloc maquíssim com és Calaceite.










senyal de l'edat mitja
















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada