Pàgines

4 de març 2013

BISMARCKTURM - KILLESBERG

Diumenge per la tarda vaig anar a fer un tomet per la part N de la ciutat d'Stuttgart, més concretament cap a la zona de Bismarkturm i el parc de Killesberg. Semblava que repartissin alguna cosa perquè estava ple de gom a gom, i no m'estranya amb el solet que feia, la temperatura era molt suau entre les 15 i les 17.30h.
Aquesta torre es va construir en honor al ex-canciller prussià Otto von Bismarck a finals del s.XIX. Existeixen unes 240 torres, construides en diferents estils, escampades per Alemanya i per paisos de parla germànica.
Des de la torre hi ha unes vistes excel.lents de la ciutat d'Stuttgart, així com de les muntanyes que la delimiten pel S i el SO. Des d'aquí vaig continuar en direcció NE fins arribar a un dels parcs més emblemàtics de la ciutat, el parc de Killesberg, que estava ple de gent passant el diumenge per la tarda. Una de les atraccions d'aquest parc és la gran torre metál.lica que es va construir per poder divisar la part de Stuttgart E i SE. Aquest parc està dissenyat per a proporcionar un ampli terreny de lleure aprofitant els turons geogràfics que delimiten la zona, trobarnt-nos així diferents parts per poder disfrutar.
De tornada a la ciutat vaig topar-me per sorpresa amb el Prag Friedhof, un dels cementiris de la ciutat, que val la pena visitar. D'allí ja cap al Schlossgarten, Stadtmitte i Senefelderstrasse. En total una passejadeta d'uns 15 km per la zona N i NE de la ciutat, gaudint del sol primaveral i de bona música als auriculars.
  






Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada