Pàgines

11 d’abr. 2016

TUC DE PARROS - 2.706 m

Diumenge 10 d'abril, després de dormir a la furgo a l'aparcament que hi ha al costat del refugi del CEC a Salardú, esmorzo amb la penya del CEB. Després de saber que la companya està ben atesa a l'hospital de Vielha, tirem amunt cap al Plan de Beret on deixarem els vehicles. La intenció avui és realitzar una circular al tuc de Parros, així que sortim en direcció N per la pista de Montgarri fins a la cabana de Parros, que indica l'inici de la vall del mateix nom. Aquest primer tram es fa una mica feixuc ja que la neu hi escasseja o està en molt mal estat.
vall de Parros
Carreguem esquís a la motxilla per remuntar la lloma que hi ha damunt la cabana fins que trobem neu. Calcem esquís i comencem a remuntar la vall de Parros. El temps aguanta tot i que no fa sol, però al darrera nostre s'alcen unes bones nuvolades. Passem al marge esquerra del barranc i arribem a la capcalera de la vall on ja hem notat que a les collades fa molt vent, i fred...
Decidim canviar de plans, abandonar la volta i intentar l'ascenció al tuc de Parros que ja fa estona tenim a la nostra dreta, presidint la vall. Anem remuntant fent llaçades enmig d'una ventolera força molesta que ens obliga a posar les caputxes dels anoracs. Arribem a cota 2.500 m i el vent ja és molt fort, tot i així continuem avançant cap al cim occidental. Arribem a l'alçada de l'estany Nere de Parros, tot nevat, i alguns dels companys són abatuts, literalment, per la potent ventada que bufava. Davant aquests fets decidim deixar-ho aquí ja que la ventolera a l'aresta cimera segurament serà molt més pronunciada. 
sortint del Plan de Beret
Traiem pells i ens preparem per la baixada. Ens queden les mans gelades, algunes fixacions no funcionen amb el glaç i el vent no afluixa. Tot i així, baixem uns metres, i després de provar la neu ens adonem que podrem gaudir d'un descens espectacular mentre el vent va afluixant i ens deixa baixar pel nostre propi pes.
Baixem per la coma de Parros fins al barranc i refem les traces de pujada fins a trobar la pista de Montgarri. Posem esquís a la motxilla i a peu fins al Plan de Beret. Una altra bona ascenció amb vistes privilegiades que no hem pogut gairebé gaudir.
Merci David per aquest cap de setmana fantàstic!


estany Nere de Parros









Powered by Wikiloc

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada