Pàgines

17 de juny 2014

VIA VERDA DEL CARRILET I VALL DE LLÉMENA

Vall d'en Bas
Aquesta ruta ens permetrà recorre bona part de la via verda del Carrilet i ens endinsarà a la vall de Llémena, una descoberta d'aquelles que fan goig a l'ànima. Sortim doncs d'Olot seguint les indicacions de la via verda, cartells verds amb senyals de velocitat limitada. La via va penetrant la vall d'en Bas, que s'obre davant nostre amb el Puigsacalm al fons, altiu i dominador. Fa un temps encantador però no oblidem de posar-nos crema, a aquesta hora del matí el sol ja crema.
mirador del poblat ibèric
de la Palomera
Passem per les Preses, St Esteve d'en Bas (on celebren la festa del segar) i arribem a St Feliu de Pallerols, on fem una aturada per visitar la plaça major i els carreronets medievals que la vorejen. Per la nostra sorpresa hi ha festa major i una cobla ens deleita amb un parell de sardanes mentre decidim fer un vermutet. Continuem cap a les Planes d'Hostoles i Amer. De moment la via no es fa pesada i el paisatge és una maravella pels ulls. Parem a l'antiga estació, on trobem la gent que organitza passejades per la via i els preguntem per on seria millor passar per anar cap a Mieres i Santa Pau. Ens donen les indicacions pertinents i continuem després d'habituallar-nos d'aigua.
Santa Pau
Seguim la via i arribem a Cellera de Ter, on hi ha la carretera que puja al pantà de Susqueda, Anglès i Bonmatí, on parem a fer un entrepà i un bon "xampú de taronja". Aquí hem d'agafar la carretereta que ens ha comentat el noi d'Amer. Comencem parant a l'ermita de la Mare de Déu de Calders, al costat dels Constantins. Continuem per la GI-532 fins arribar a una cruïlla. Deixem a la dreta la carretera que ens portaria a Banyoles i continuem per la GI-531 cap a l'esquerra passant per St Martí i St Esteve de Llémena fins a una nova cruïlla. Deixem a l'esquerra la carretera que baixa de nou cap a les Planes d'Hostoles i continuem recte per la GI-530 fins al llogarret de St Aniol de Finestres, un indret realment encantador. Fem aturada i anem a buscar la pista que ens pujarà amb un bon desnivell fins al coll de Finestres, on podem observar, de lluny, l'ermita de St Maria de Finestres i el castell. Passem pel costat de les runes del poblat ibèric de la Palomera i continuem baixant ja sense descans fins a Mieres, des d'on agafem ja la GI-524 fins a Santa Pau, on parem a fer una passejada i a fer una canya. La calor, tot i ser les 20,30h, és esgotadora. Ja amb les últimes llums del dia encarem les últimes rampes que ens duran al coll de Caselles, i des d'on ens llançarem per una baixada non-stop fins a Olot. Jornada genial i plena de sensacions vàries: via verda, carreteres secundàries estupendes, pistes forestals en indrets perduts... GENIAL!!!!!




ermita de la Mare de Déu de Calders
St Feliu de Pallerols




 

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada