Pàgines

2 de juny 2014

RIPOLL - FIGUERES

baixant cap a Prats de Molló,
amb el massís del Canigó al fons
Feia dies que en Saits havia proposat fer ruta per carretera. Així que ens trobem a Barna per agafar el tren fins a Ripoll, on arribem sobre les 9h. Sortim per la N-260 (eix pirenaic) en direcció a Camprodón. Un vidre al pneumàtic del darrera em fa la guitza i m'obliga parar al km 5 per canviar la càmera. Comencem bé!! Passem per St Joan de les Abadesses i St Pau de Segúries. Fa un dia radiant i els núvols que decoren el cel no semblen voler sabotejar una jornada com aquesta. Sortim de Camprodón per la C-38 en direcció al coll d'Ares, el primer port del dia amb rampes que no superen el 5,5% i té una llargada de 14 km. Les vistes, a mesura que guanyem alçada, es converteixen en les protagonistes de l'ascenció. 
Entre Ripoll i Camprodón
Arribem al coll i ens abriguem per encarar la baixada cap a Prats de Molló mentre disfrutem de les vistes al massís del Canigó. Entrem ja a França i l'asfalt canvia radicalment a pitjor. Hi ha força grava als laterals de la carretera i hem d'anar amb compte de no patinar. Arribem a Prats de Molló en 20 minuts. Parem a fer un croque-monsieur i comencem a baixar per la D-115 resseguint lla vall del Tech fins a Can Partère, on girem a la dreta en direcció a St Laurent de Cerdans i Coustouges. Aquí ens espera el segon port del dia, amb una carretera més tancada i ombrívola que la del coll d'Ares, i un asfalt excel.lent. Arribem al poble de St Laurent de Cerdans on hi ha uns WC públics. Quina canya!! Aprofitem per omplir els bidons d'aigua, encara ens queda un tros de pujada fins a Coustouges, on arribarem en 15 minuts.
Molló, pujant el coll d'Ares
començant l'ascenció al coll
de Coustouges
Ens espera una baixada frenètica seguida d'una sèrie de rampes entrellaçades fins a Tapis i Maçanet de Cabrenys. Parada per dinar, una bona hamburguesa i un xampú amb taronja fan les delícies del meu estòmac, que estava ja a les últimes... bufff... Portem gairebé 100 km i en principi ja ha passat la major part de desnivell, així que mengem tranquils coneixedors de la baixada que ens espera. Són vora les 15,30h. Seguim en driecció a Darnius i l'embassament de Boadella. Passem per la zona cremada del castell de Montroig i Boadella d'Empordà. Encarem el coll de la Salut amb una calor sofocant. La carretera serpenteja d'una manera genial. Llàstima del paisatge mig cremat. Arribem a un encreuament i girem a l'esquerra en direcció a Terrades. La carretera ja és més ampla i comencem a notar molt el vent que ens ve de NE. Continuem per la GI-510 fins a Llers i per la GIP-5106 fins a Figueres on arribem a les 17,15h després de recórre 136 km per carreteres secundàries excel.lents... Bona sortida, bona companyia, bon asfalt, bon temps i un país genial que s'ha de seguit recorrent.

St Laurent de Cerdans,
país de l'espardenya
Castell de Montroig
enmig la desolació













església de Maçanet de Cabrenys

esperant el tren a Figueres












Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada