Pàgines

22 de des. 2013

VOLTA PER L'ALT PENEDÈS

Quedo amb en Perico a Vilafranca del Penedès. Volem fer un tomet per la comarca de l'Alt Penedès. Així doncs quedem a la plaça de l'ajuntament i anem a buscar una zona de parc, on s'estava celebrant la fira del gall. D'allí ja anem tirant per pistes fins a Pacs del Penedès, i Vilobí del Penedès, on parem a fer una visita a l'ermita de Santa Maria. Continuem per carretera fins a Guardiola de Fontrubí on parem a fer un cafè al casal del poble, un lloc de visita obligada. El dia havia començat tapat i fred, però a mesura que anava avançant els núvols donaven pas al sol fent que pedalar es convertís en un plaer brutal. El paisatge alternava vinya i sembrats. 
De Guardiola continuem, primer per carretera, després per pista fins a Santa Maria de Bellver, on parem a fer un parell de lliçons de mecànica. Continuem per pista asfaltada  fins a les Casetes d'en Raspall. Les vistes del massís de Montserrat esdevenien immenses des d'aquestes parades. Continuàvem cap a Sabanell i el Pla del Penedès, on fem un tomet pels seus carrerons eixerits. Trobem indicadors de la ruta del vi i el cava. Agafem una pista boníssima que passa per vàries "caves" fins qhe fem cap a Santa Fe del Penedès, la Granada i finalment Vilafranca.
Un tomet espatarrant amb molt poc desnivell però amb un escenari visual i espiritual genials!! Recomanable també per realitzar amb canalla, tot i que als trams de carretera s'ha d'anat molt amb compte tot i no ser carreteres gaire transitades. 













Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada