Pàgines

6 de gen. 2013

PLA DE ST RAMÓN O D'EN SERRILLS (779 m)

Ens trobem al terme de Figuerola del Camp amb en Nacho. M'ha preguntat si havia estat mai a l'ermita de St Ramón. La meva resposta negativa ens va animar a pujar-hi. Hem d'agafar la pista asfaltada de Figuerola a Cabra i aparcar el cotxe a l'alçada de dos molins de vent de color groc, on ja trobarem un indicador de fusta que ens marca la direcció a seguir. Som als peus de la serra d'en Jordà, que separa l'Alt Camp i la Conca de Barberà.
Ens plantem a l'ermita en 15 minuts. Són les 17.00 h i la posta de sol va agafant forma. Passem l'ermita de llarg, després de fer un cop d'ull a les runes que hi queden, i continuem pel camí arreglat que va a parar a la font on trobem una estatueta del sant damunt una font, i on han habilitat una zona de pic-nic. Continuem ara ja per senderó fins al collet de la peny, on deixarem la pista que baixa al Pla de Sta Maria. Nosaltres continuem pel senderó marcat de color groc en direcció al pla de St Ramón, pel costat de la torre d'alta tensió. En forta pujada arribarem a la pista que creua la serra d'en Jordà. La creuem i continuem senderó amunt, marcat amb un pal indicador. Ja podem veure la senyera. o el que en queda d'ella, a la part més alta d'aquesta part de la serra. La posta de sol és magnífica, però el vent ens hi fa aturar pocs minuts. La foto de cim de rigor i una ullada al nostre voltant, des d'on s'alvira tota la plana de l'Alt Camp, Baix Penedès, Tarragonès i part de la Conca de Barberà, així com també les serres del Motmell, Montserrat, el Cogulló i la serra de Prades.
últims raijos de sol a la serra de
Miramar i Prades
Una ascenció magnífica, que ens ha cosat uns 35 minuts des d'el cotxe. En total pujar i baixar 1 horeta amb un vent soportable però molest. Molt recomanable pujar-hi a l'hora de la posta de sol.




plana de l'Alt Camp amb el Montmell
de teló de fons

en primer terme les serres del Cogulló i la Voltorera.
Al fons a la dreta Montserrat
Pla de St Ramón o d'en Sarrills (779 m)


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada