Pàgines

16 de gen. 2013

COVA DEL REMEI

cova del Remei
Aquest matí, aprofitant que no feia tan aire com ahir i que el cel es veia força obert, he decidit anar a fer una volteta amb la Tura per la vall que ens ha acollit durant més 7 anys: el Glorieta.
Sortim de casa i anem a buscar el camí asfaltat cap a l'ermita del Remei, però quan portem uns 500 metres girem a l'esquerra en direcció al mas de Forès i  l'Albiol. Seguim sempre per la pista que recorre l'inici de la vall del Glorieta fins que en una corba asfaltada surt un senderó a la dreta, que per enmig de camps d'avellaners fa cap a la pista asfaltada de l'ermita al mas de Forès.
ermite del Remei
En arribar a aquesta pista agafem direcció cap a l'ermita del Remei, cap a la dreta, on arribem en 5 minutets. Anem fins a la font on trobarem uns esglaons fets amb pedra de Saldó a l'esquerra, darrera l'ermita. Els agafarem fins a petar en un senderó ben marcat al cap de pocs metres. Continuarem sempre aquest senderó fins que trobem una bifurcació. Per arribar a la cova del Remei haurem de fer a les fletxes blaves i agafar el senderó de l'esquerra fins a trobar la cova del Remei, que porta aquest nom perquè diu la llegenda que és on es va trobar la verge que dóna nom a l'ermita.
camí del mas Forès i l'Albiol
Tornem enrera fins la bifurcació. Ara continuarem cap a l'esquerra seguint el senderó ben remenat pels senglars fins anar a petar al senderó rogenc que baixa de la font de la Puça. Quan els trobem girarem a la dreta, ja sense pèrdua, fins a trobar el camí asfaltat que puja a l'ermita. D'aquí cap a l'esquerra agafarem direcció Alcover. Un cop creuat el barranc de la font de l'Om, haurem d'anar a buscar un senderó mig perdut que arranca del començament del camí que puja cap a una finca particular. L'entrada del senderó es troba al costat mateix d'una boca de rec. El seguirem ja fins a trobar una clariana on hi passa la línia elèctrica que va d'Alcover a l'ermita. Agafarem aquest tallafoc i anirem a petar a l'urbanització del Remei. Si volem tornar cap Alcover, hem de baixar el carrer principal i agafar el camí asfaltat de l'ermita cap a l'esquerra.
Bona passejada per la part baixa del Glorieta, i també per conèixer raconades poc freqüentades.















 

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada