Pàgines

21 de gen. 2013

BASSA I REC DE LA VALL DEL GLORIETA

remontant el PR cap a Montral
Fa vent però ha sortit el sol. Em trobo amb en Portu a l'entrada de l'urbanització i pugem fins al carrer Coll de Gràcia, on cap a l'esquerra anirem a buscar el tallafoc de la línia elèctrica que ens portarà a la primera part del rec que baixa de la vall del Glorieta. Anirem seguint el rec, amb estat força precari ja que aquest primer tram no està arreglat com el segon tram a partir del mas de Forès, fins a sortir a la pista asfaltada de l'ermita del Remei. La creuerem i continuarem pel camí que segueix en direcció al riu per fer cap a la pista de l'Albiol. Seguirem aquesta pista fins al mas de Forès, que  vorejarem pel senderó que en surt des de la pista de tenis que hi ha al darrera del mas, fins a trobar la pista que puja cap al Niu de l'Àliga. 
Creuem el riu en direcció Montral i pugem fins a la central del Glorieta, deixant el senderó del Niu de l'Àliga a l'esquerra. Continuem pel PR (marques grogues i blanques) fins arribar a la bassa on es concentrava l'aigua que donava força a la central del Glorieta, i que portava electricitat al poble d'Alcover. Just arribar a la bassa s'entreveu a la dreta l'antic rec que feia tirar l'aigua vall avall. El seguirem fins a una junta on el tub rovellat salta bruscament cap al bosc. Nosaltres saltarem aquesta junta de ciment i cap a l'esquerra continuarem pel senderó que abandona ja el rec i va a parar a una pista forestal. Seguirem aquesta pista fins a un camp de sembrat, des d'on continuarem  en la direcció que portàvem fins a unes antigues granges on trobarem una cadena. Passarem la cadena per l'esquerra i seguirem la pista forestal sense deixar-la fins arribar a una clariana. Passarem pel costat del mas d'en Jordi i molt aprop del mas de Llaneta. A partir d'aquí anirem girant lleugerament a la dreta, fins que després d'un zig-zag continuarem recte avall en direcció E, fins a una següent bifurcació, on agafarem el camí pedregós de la dreta que recórre el barranc del mas de la Puça fins arribar a la pista de l'ermita del Remei. 
D'aquí girarem a l'esquerra avall en direcció a Alcover. Jo em despedeixo del Portu a l'entrada de l'urbanització. Hem començat a les 15.30h i hem acabat a les 19.30h, després de recórre gairebé la totalitat de la vall del Glorieta per la seva vessant més oriental, i aprenent a aprofitar la llum de la lluna, ja que se'ns ha fet fosc quan encara ens quedava tota la baixada. Gràcies Lluna, que tot i estar a la meitat ens has acompanyat fins a casa...!!! Bona caminada per conèixer els dieferents masos i molins que donaven vida a la vall del Glorieta 3 segles enrera.














obra d'enginyeria del rec
de la central del
Glorieta
restes de la bassa de la central















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada