Pàgines

5 de juny 2012

SENDERS DELS PARCS DE MARINA I LITORAL

Diumenge m'aixeco aviadet, a les 6h he quedat al cementiri de Tarragona per anar cap a Badalona, en Pere de Tiana ens ha preparat una rutilla de corriols pels parcs de la serra de Marina i la serralada Litoral. Arribem a Badalona sobre les 7.40h, descarreguem les bicis, ens preparem en 10 minuts i arriali...! Sortim en Pere, l'Andrés de Badalona, i en Rochy, el Balta i jo de Tarragona.
Arribant al turó de Galceran,
Badalona i Barcelona al fons
Comencem pujant cap al monestir de St Jeroni de la Murtra on resseguim el GR92 cap al turó de l'Home (360 m) i el coll de Montalegre, on trobem l'alberg de la Conreria. Des d'aquí dalt la costa del Maresme se'ns mostra esplèndida, llàstima que el dia està ennuvolat i la humitat és molt elevada, almenys no ens toca el sol directament que ja és molt en aquest tipus de terreny. Podem comprovar com el "sauló" no ajuda massa a les pujades i a les baixades et pot fer ben bé la guitza, obligan-te a posar el peu a terra en més d'una ocasió. Continuem pel GR fins al turó del Galceran (485 m) després d'una dura pujada per pista ampla amb unes vistes excel.lents de la costa de Badalona i Barcelona a la nostra esquena. D'aquí baixem en direcció a Alella però abans d'arribar-hi girem a l'esquerra per pujar al turó de Can Colomer (354 m). Deixem el GR i baixem a Vallromanes a fer el primer mos del dia a la plaça del poble. Comença a xispejar però sembla que no vol anar a més. Hem entrat ja al parc de la Serralada Litoral, com hem pogut comprovar pel canvi en el tipus de terreny. Aquí el sauló deixa pas a terreny més pinassi.
dolmen de can Toni
Continuem per rampes dures entre urbanitzacions fins al turons de Mas Miquel i el de Can Nadal (363 m). D'aquí anem a buscar ja per pista el dolmen de can Gol i la pedra de les Orenetes, on podem mig endevinar les pintures rupestres, i des d'on baixem ja cap a Sta Agnès de Malanyana, a tocar de la Roca del Vallès, i on ens topem amb una prova competitiva de canalla. Quines velocitats i quina preparació, quedem tots ben parats! Quines màquines noi! Aprofitem per fer el segon mos a la plaça de Sta Agnès, des d'on ens dirigirem cap al coll de Parpers i l'àrea de picnic dels Àngels pel GR92. Continuarem cap al coll de St Bartomeu abandonant el GR, que recuperarem de nou a l'ermita de St Bartomeu de Cabanyes. Decidim modificar una mica la ruta ja que no tenim temps per fer-la tota sencera. D'aquí continuarem pel GR fins a la Creu d'en Boquet passant pel dolmen i la roca d'en Toni. Ens despedim de l'Andrés i baixem ja cap a Vallromanes per segona vegada, on parem a dinar "comme il faut".
roca de les Orenetes
amb dibuixos prehistòrics
Després de dinar pugem cap al turó de can Colomer i el coll de Font de Cera pel GR, però ens comença a ploure a bots i barrals, i els llampecs cauen relativament aprop. Continuem, ja xops fins al moll de l'òs, cap al turó de Galceran. El sauló va deixant pas a còrrecs cada cop més aigualits i que dificulten la marxa. A mi se'm gasten les pastilles dels V-brake a marxes forçades. Arribem de nou a l'alberg de la Conreria on fem una parada. Ha parat de ploure però anem completament xops. He d'apretar els frens perquè amb l'aigua s'han pulit les pastilles, com he trobat a faltar els frens de disc, bufff. 
D'aquí continuem per la pista que ens durà de nou cap a St Jeroni de la Murtra i Sta Coloma de Gramanet.
Moltes gràcies Pere per la ruta, es nota que t'hi has passat moltes hores descobrint racons i senderons amagats que segurament no hi passariem. Companyia, com sempre, excel.lent, amb cares noves, sempre un plaer.
En total rutilla de 85 km i uns 2300 m+, ja n'ha ha prou per preparar l'Euskobike Challenge, no?!

Arribant a St Jeroni de la Murtra
la costa del Maresme des de les vinyes




St Bartomeu de Cabanyes















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada