Pàgines

7 de maig 2013

VOLTA PER L'ALGARS

Aprofito la festa de l'1 de maig per trobar-me a Arnes amb l'Eloi, la Judith i la Núria. Agafem la pista que ens porta al Toll de Vidre, on gairebé arribarem amb el cotxe, deixant-lo al costat del mas de Manel, l'últim que hi ha abans del toll. Comencem a caminar per la pista ampla que va recorrent el riu Algars, un dels eixos vertebradors dels Ports de Tortosa-Beseit. Arribem al Toll de Vidre en 10 minuts. El paratge és magnífic i convida a aturar-se. Continuem per la pista principal en direcció al mas de Damià. Atenció perquè la pista va creuant el riu en diverses ocasions, i és molt probable que ens haguem de descalçar degut a les pluges que han caigut aquesta primavera.
Del mas de Damià continuem cap al mas de Pau amb els pantalons arromengats i les bambes molles (al final ja era un suplici haver-se de descalçar tantes vegades amb l'aigua pels genolls... En aquest punt hem d'anar a buscar el senderó que s'enfila en sentit E i marcat amb línies grogues i que va pujant cap al coll de Monfort, on arribarem després de tenir unes vistes cada cop més àmplies del vessant S de la zona. Arribem a la pista que ve de la Franqueta i girem a la dreta per trobar un senderó que ens pujrà al balconet del Grevolar, a 1100 m, des d'on podem guaitar bona part del Pirineu, i on encara hi ha restes de neu del cap de setmana anterior.
De baixada el senderó ens porta pel Pi Ramut i lo Pimpoll fins al coll de Miralles, des d'on ja encarem el tram final per un altre senderó que ens fa recórrer el barranc de les Tosques fins al mas de les Valls, passant per sota la roca de la Ballestera, i anant a buscar la pista que ens tornarà a dur fins al cotxe.
En definitiva una volta molt eixerida amb una bona idea del què signifiquen les valls amagades dels Ports. Bona companyia i bon dia, un cocktail perfecte. Gràcies companys...!! Hem hagut de deixar la cresta de la Ballestera per una altra ocasió, ja que hem començat a caminar massa tard i la tarda i les nuvolades se'ns tiravem a sobre.















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada