Pàgines

31 de maig 2011

BARDENAS REALES: VOLTA A CASTILDETIERRA



Fa temps que li tenia ganes a aquesta zona, imprescindible per molts amants de la BTT, no tan sols per ser parc natural i poder gaudir de les directrius de què gaudeix un parc d'aquestes característiques, sinó perquè el paisatge en sí és diferent a tot el què estem acostumats a veure.
La manca de vegetació i els colors intensos de la gama del marró, taronja i verd es mostren en la seva pura essència.
Hem quedat amb el David a Flix, i a les 9.30h sortim cap a Fraga, Saragossa, Tudela i Arguedas, on comencem la volta. Aquest poblet ens pot servir de camp base. Agafem la carretera del camp de tir i la continuem fins a trobar una pista a mà esquerra que ens durà sense deixar-la a una de les atraccions principals del parc: la torre de Castildetierra, que sense ser excessivament altiva es fa mirar des de tots els angles. És impressionant veure com tot i el vent i la pluja no han pogut desfer aquesta torre de terra tova encara.
El cel es va tapant per moments però decidim continuar i fer el tomb fins a l'ermita del Yugo i Arguedas. 20 minuts més tard tindrem la lluita servida entre el vent i la pluja de cara. No puc veure ni el camí del mal que fan les gotes a les galtes. Els trons sonen per tot arreu i he d'admetre que anava una mica acollonit. Però al final de la llarga pujada de 4 quilòmetres trobavem l'ermita del Yugo, on paravem a prendre un orujito d'herbes, i on baixavem novament a Arguedas sense pluja. Vam arribar a la furgo completament xops!!! Cordino i a estendre roba per l'endemà.
Volta súper recomanable i feréstega, però sobretot agafeu bon temps i porteu mapa o GPS, perquè el terreny és molt perdedor.


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada