Pàgines

15 de maig 2011

IBON DE CREGÜEÑA



Avui diumenge no m'he llevat mssa d'hora, tot i així hem decidit amb la Tura de fer una visita a la vall de Cregüeña i arribar al seu llac, el més gran i alt del pirineu aragonès (2600 m).
Hem deixat el cotxe al pla dels Baños de Benasque i hem continuat la pista en direcció al pla de Senarta fins a trobar l'entrada de la vall de Cregüeña. El senderó no dóna ni un sol respir i està ple de pedres que no faciliten gens la marxa, tot i així quan s'arriba al llac les vistes són espectaculars.
Els últims 150 metres de desnivell encara els hem fet amb força neu i la nostra sorpresa ha estat quan hem vist el llac encara cobert de neu i gel, tot i que ja s'apreciaven algunes taquetes de color turquesa, senyal ja de desglaç. Al seu damunt la cresta de Cregüeña, el pico Maldito, l'Aragüells (el primer tresmil que vaig pujar fa vora 20 anys) i el pic de Cregüeña. Al N els massissos del Posets i el Perdiguero, i a sota les valls d'Estós, Literola, Remuñe i Gorgutes. Simplement espatarrant !!! A les parts més baixes de la vall hi ha una verdor que sembla un insult per a la vista.





Salut
pep

1 comentari: