Pàgines

14 de juny 2009

BTT - Entre la Conca i la Segarra ... el Riu Corb


recorregut

Rauric des del mirador
Dissabte, 13 de juny 2009, sortim de Conesa a les 8.45h després d'haver fet un tallat i una magdalena al casal del poble. Agafem la pista semi-asfaltada que porta fins a sta Coloma de Queralt fins a l'alçada del Codony (792 m), on girem cap a l'esquerra en direcció a la Casablanca on trobem una antiga ermita. D'aquí continuem per la dreta en direcció a Rauric, primer fins a la carretera i poc abans d'arribar al poble per camí de carro. L'estat de les pistes i camins és excepcional i la temperatura s'aguanta prou bé, de moment. Al sortir de Rauric el Xavi punxa. Cambiem càmera i continuem amunt ara en direcció N fins a trobar la carretera de Talavera.

enfilant la pujada a la carretera de Talavera

arribant a la Cirera
Aproximadament al km 26 girem a l'esquerra en direcció a la Rasa de la Cirera, passant per uns boscos barrejats amb sembrats espectaculars. Poc després arribem al poblet de la Cirera. Des d'aquí dalt ja comencem a tenir unes vistes esplèndides de la comarca de la Segarra. Llàstima que la calitxa no ens deixa albirar el Pirineu, però sí el Montsec. Fem un mos i continuem direcció Llorac per pista asfaltada i camí de carro seguint els pals indicadors. Som ja a la vall del riu Corb que resseguirem fins a Vallfogona. A Llorac aprofitem per agafar aigua de la font que hi ha a l'entrada del poble. Des d'aquí continuarem per la pista que surt de damunt del poble i que puja fins arribar a Savallà del Comtat, on arribem uns 20 minuts més tard. A Savallà pugem fins al castell (810 m) des d'on tornem a disfrutar d'unes vistes excelents.

Llorac

últims metres abans de Savallà del Comtat
Baixem ara ja per pista asfaltada seguint el curs del riu Corb fins a trobar, primer el balneari i després el poble de Vallfogona de Riucorb. Aquí fem una parada a l'hostal del Director i continuem per la pista que surt de damunt del poble i que puja cap a st Pere d'Embigats (que no vam saber trobar) i arribar al poblet de Segur (780 m). D'aquí creuem la carretera i continuem per pista primer i deaprés per camí de carro i finalment corriol de baixada, que posarà la "cirera" a aquesta magnífica volta abans d'arribar novament a Conesa.

enfilant la puajda cap a Segura

senderó de la Teixonera, cap a Conesa


salut
pep

2 comentaris:

  1. Aquesta ruta me l'apunto com a pendent.
    Fa temps que vull anar per la zona, em fa molta gràcia ja que la meva àvia era de Talavera, i en btt no hi he estat encara.
    Si no hi vaig passat l'estiu, segurament a la primavera hi faré cap.

    ResponElimina
  2. hola Pere, voldràs dir a la tardor ... Avisa'm quan vulguis anar-hi que jo hi torno, així comfeccionarem una nova ruta.
    salut company
    pep

    ResponElimina