Pàgines

6 de juny 2008

RUTA DEL CISTER - Alcover,poblet,vallbona,santes creus

Dimecres passat, 4 de juny de 2008, i per tercera vegada, vaig intentar fer la Ruta del Cister.
En principi havia d'anar sol, però 2 amics de l'Espluga, el Josep mª Gili i el Pep Poblet, m'esperaven al Casal espluguí. Sortia d'Alcover a les 7.30 h en direcció cap a Picamoixons per l'urbanització Serradalt. D'aquí per carretera, quin remei, fins la Riba i Vilaverd. Després agafaria l'antiga carretera, ja en desús, fins a Montblanc, però les pluges del dia anterior havien deixat uns 200 m de fang a dojo, que em va obligar a passar-hi a peu i rebejat de fang fins al moll de l'os. Arribo a Montblanc i directe a la gasolinera per desfer, tan sols una mica, tot aquell xipoller fanguinós. Segueixo fins a trobar els meus companys al Casal, després d'arribar gairebé 30 min. tard degut al contratemps. Continuem cap a Poblet. El dia promet ser radiant i esperem no trobar massa fang pels camins, tot i que pel N de la Conca no ha plogut massa. Primer foto al monestir de Poblet.


Continuem cap al castell de Milmanda i seguim les senyals del cister fins arribar al coll de Senan, passant sempre per la part inferior de la serra del Vilobí, on tenim la companyia dels molins de vent instal.lats allí fa uns 3 anys. Del coll de Senan continuem cap al poble per carretera fins arribar a la punta del Comellar on saltem a l'Urgell. Del coll agafem la pista a l'esquerra que ens durà de dret als Omells de na Gaià.





Dels Omells passem pel costat del cementiri i agafem la pista que ens durà de dret, i en 20 min., a Vallbona de les Monges, tenint un corriol tècnic a la part final que li dóna més emoció al recorregut. Arribem a Vallbona sobre les 11 h.








Fem un mos devant el monestir i continuem ara en pujada fins enllaçar la GR-175 que ens portarà directe al santuari del Tallat, novament a la Conca de Barberà, des d'on inciem la ràpida baixada pel GR fins a Solivella, on arribem 10 min. més tard. De Solivella agafem la pista asfaltada fins a Pira i Barberà de la Conca, per continuar ja per camí fins a Cabra del Camp. Són gairebé les 13.30 h i l'estòmac ja ens demana una aturada, però decidim arribar-nos al Pla de sta Mª i Santes Creus, ja que el terreny i el dia ens ho permeten.







Un cop dinats continuavem per la GR-175 fins al Pla de sta Mª i Figuerola del Camp, on ens separariem. El Josep mª i el Pep continuarien cap al coll de la Coloma, Prenafeta, Montblanc i l'Espluga, i jo tiraria cap a Fontscaldes, passant pel corriol del mas del Llop, i continuant cap a Picamoixons per les canteres i Serradalt fins arribar novament a Alcover.
En total, un recorregut sensacional de 128 km i 2200 m de desnivell + en 10 hores, contant parades.
trobareu més fotos fent clic AQUÍ
Ja ho diuen "a la tercera va a la vençuda", i en cas és ben bé veritat. Us hi animo a tots !!
salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada