Pàgines

10 de jul. 2018

COL DU BALÈS I PEYRESOURDE

últim km al Col du Balès
Cap de setmana pendent a la zona del Luchonaise. Ens trobem amb els Joanets a Anla, un llogarret amb encant rural que pertany a la zona entre Mauléon-Barouse i Bagnères de Luchon, el divendres vespre. Anem a dormir d'hora. 
 L'endemà ens llevem, esmorzem i comencem la ruta cap al col du Balès a les 8:15h. Agafem direcció Mauléon-Barouse, on arribem en uns 30 minuts. Fa un temps envejable, inclús la previsió era de calor. Així que anem disfrutant del paisatge, parant a fer fotos del diferents poblets per on passem. De Mauléon continuem direcció a Ferrère per entre prats d'alçada, vaques i cases de muntanya. Seguim amunt cap a les Chalets Sainte-Nérée, les últimes cases que trobarem abans d'assolir el port de Balès. La pujada encara es fa molt bé, amb rampes de 4%. Creuem el pont que creua el riu Ourse i girem a l'esquerra. a partir d'aquí comença el festival de les pujades.
No m'atreviria a dir la mitjana de pendent, però hi ha uns 8-10 km amb rampes del 12%, que juntament amb el sol, que queia plomat, no facilitaven la pujada. De totes maneres, i com sempre, xino-xano, anàvem arribant al primer objectiu del dia. Sobre les 12:30h arribàvem al Col du Balès, de 1755 m. Les vistes impresionants, cap al S bona part del Pirineu Luchonaise, amb vistes al massís de l'Aneto, Posets, Perdiguero, Gourgs Blancs, etc..., cap al N la vall de l'Ourse i les muntanyes que devallen del Pirineu cap a les terres occitanes. Durant tota la pujada ens trobem "Non à l'Ours" escrit per tot arreu. Resulta que són les queixes dels pastors pels atacs constant de l'ós... 
Comencem el descens cap a Bourg-d'Oueil, sense poder deixar de frenar gairebé fins Cirès, Caubous, fins a la cruïlla que porta a Bagnères de Luchon. Aprofitem per fer un mos i refugiar-nos a l'ombra abans de començar l'ascenció al col du Peyresourde. Arrenquem sobre les 14h, a ple sol i suant la gota gorda. Les rampes no són tan dures com el Balès, però la calor ens comença a passar factura quan manquen uns 5 km per arribar al port. Per sort, trobem un abeurador a peu de carretera a l'ombra, al qual ens va faltar temps per sucar-hi el cap, gairebé ens hi posem sencers... 
Arribem al port de Peyresourde, 1569 m, sobre les 15:30h i aprofitem que el bar és obert per fer un refrigeri ben merescut. Comencem el descens cap a Bagnères de Luchon amb alguns núvols amenaçant tempesta, per sort només ens cauran algunes gotes sense importància a la zona de Guran - Burgalays. Arribem a Gaud i enfilem direcció Mauléon, on arribarem en 30 minuts, des d'on ja encarem els últims 6 km fins a Anla.
Gràcies Joan per fer d'avituallament mòbil, increïble, com els professionals. je je je ...




Mauléon-Barouse
Cirès









Powered by Wikiloc


salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada