Pàgines

10 de jul. 2018

VOLTA PER L'ALGARS

                 Estret de les Valls
Ens trobem amb la gent de l'AEM a Arnes. Agafem la pista que porta cap al mas de la Creu i Beseit. Deixem els vehicles al punt on es creua el riu Algars. Comencem per una pista forestal que ben aviat esdevindrà senderó. El bosc és força espès i el dia s'ha llevat tapat però amable. Recorrem el Riuet de les Valls. A l'alçada del mas de les Valls agafem el senderó que puja cap al coll de Miralles. El senderó comença a ser bonic. Ja hem sortit de zona barrancosa, dels estrets de les Valls, on hem gaudit de les parets calcàries que s'eleven del riuet al cel...
Panoràmica des del coll de Miralles
Del coll de Miralles continuem per pista fins al coll de Monfort, on comencem la baixada cap al barranc de l'Algars per un senderó preciós i ombrívol. Quedem envadalits per la gran quantitat de masos que hi ha a la zona, com ara el Llússero, el d'en Pau i el d'en Damià. Ens refugiem per fer un mos a l'ombra gegantina del roure del mas de Pau, el més gran de tots. Continuem avall per la pista forestal d'Arnes al mas de Pau, que recorre l'Algars, fins arribar a l'alçada del Toll de Vidre, on hi trobem el mas de Crebo, ben acondicionat. Aquest és, sense cap mena de dubte, un espai molt especial, tot i que sempre hi ha gent perquè s'hi pot arribar gairebé amb vehicle.
Al Toll del Vidre, companys de l'AEM volem recordar l'amic Florenci, que ens va deixar fa un temps, i que va organitzar la sortida. Sempre seràs al nostre costat, company. No t'oblidem!

Abeurador del Botzut
Mas de Llússero




Toll de Vidre
Mas d'en Pau


Powered by Wikiloc

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada