Pàgines

6 de juny 2017

VOLTA ALS RASOS DE PEGUERA I ENSIJA

Primera sortida en BTT de l'any amb la gent del CEB. Ens trobem sota el santuari de la mare de Déu de Queralt, a Berga. Enfilem la pista que volteja per l'E el serrat de la Figuerassa fins a la collada Baixa i el mas de Casanova. Bona vista del castell de Blancafort, que s'alça altiu dalt un turó enmig de la vall. Seguim ara el GR 107, que coincideix en bona part amb el Camí dels Bons Homes entre fortes pujades de castanyers i faigs. Arribem al coll de les Nou Comes. Continuem per senderó força pedregós, en part ciclable, que recorre el traçat d'unes antigues mines. Passem per un túnel de vagonetes sense problemes fins a una cruïlla de senderons.
Continuem amunt, arrossegant la bicicleta per un senderó que zigzagueja en direcció als Rasos de Peguera. En aquest tram anirem seguint el GR 107 fins a una pista que ens menarà al poble abandonat de Peguera, passant per un pont de fusta que creua una de les barrancades que baixen dels Rasos. Passarem per la font de cal Coix, on val la pena sucar el clatell abans de les dures rampes que ens separen del poble de Peguera, on pararem a dinar una mica.
Continuem encara pel GR 107 fins a la cruïlla que, a la dreta, ens portarà al coll de la Creu de Fumanya, també amb unes rampes força dures però un ferm amb més bon estat. Del coll de la Creu de Fumanya devallem fins al torrent del mateix nom i el remuntem fins al coll de Fumanya. Des d'aquí recorrerem un senderó molt ciclable per sota les cingleres de Conangle. Girarem a dretes en una cruïlla fins al començament del camí equipat que recorre les roques d'en Palomar. La baixada cap a la zona de Belians la farem a peu per un senderó força pedregós, tot i que hi ha trams que podrem pujar a la bici. Passat el mas de cal Querot girarem a l'esquerra, en una cruïlla de pistes, en direcció a Vallcebre, on acabem la primera ruta.
Després de fer mitja pensió a l'alberg de la Rectoria de Vallcebre, just devant el campanar, comencem la segona jornada amb l'ascenció al port de Pradell, el més dur de Catalunya en %. les vistes, a mesura que anem pujant, són espectaculars, des del Pedraforca fins al Bassegoda! Un cop dalt, i després de deixar enrera les antigues mines de Pradell, fem foto de grup, merescuda, i avall fins a una pista que, al coll de Ginebrar, arranca a l'esquerra i voreja tota la serra d'Ensija fins a la collada del Portet, passant per sota el Roc del Llamp.
A la collada herbosa fem una parada per menjar just devant de la cara O de la Gallina Pelada, una estampa espectacular. Continuem devallant per uns prats fins a una pista en força mal estat i amb força pendent. Passem per la collada de Molar i ens endinsem a la vall de Ferrús, fins al coll del mateix nom. La calor és força insuportable però l'aire és un pèl més fresquet que el dia anterior. Des del coll baixem a enganxar de nou el GR 107, que devallarem fins a la pista asfaltada dels Rasos. Arribem a la collada de Peguera i continuem cap a Llinars per una baixada infinita a la dreta.
Aprofitem per menjar una mica més amunt, a la carretera, abans d'afrontar l'última pujada del dia fins a Campllong, el Pi de les 3 Branques i Espinalbet, des d'on la baixada per carretera es fa curta… En general, una volta molt dura per la seva complicada ciclabilitat, però amb un esperit aventurer fora de mides. Moltes gràcies Fede i Eduard!!!











Powered by Wikiloc

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada