Pàgines

6 de juny 2017

ENTRE L'ARBOLÍ I SIURANA

Siurana, al fons el Montsant
grau dels Masets
Estem a prop de celebrar la primavera i uns quants centímetres de neu fresca cobreixen els camps i els senderons que envolten les muntanyes de Prades. Em trobo amb la gent de l'AEM a l'Arbolí on comencem la ruta prevista. Sortim del poble en direcció a l'ermita de St Pau per un senderó empedrat preciós. Deixem l'ermita enrere i continuem per un senderó fins al mas de Nadal, enclavat en un indret paradisíac… Seguim pel senderó-pista cap al mas de Salín, on continuarem per la pista força nevada fins a trobar el senderó que ens dóna l'entrada a la barrancada de Vincabrer.
grau de la Trona
Anem baixant en direcció al fons de la vall on trobarem l'espectacular mas d'en Candi, i on uns metres més endavant creuarem el diu Siurana. Des d'aquí ja només ens quedarà remuntar el senderó que, amb forta pujada, ens durà a Siurana per la Trona i el Salt de la Reina Móra. Arribem al un dels últims reductes àrabs abans de l'entrada dels cristians en terres catalanes. Aprofitem per fer un mos. El temps ha millorat moltíssim passant de la boira i el fred al sol i la calor.
poble abandonat de Gallicant
Sortim de Siurana per la carretera fins a trobar un indicador que ens menarà, en baixada, cap al grau dels Masets, on passarem per l'espectacular estret entre roques que condueix fins al fons de la barrancada del Siurana fins al molí de l'Esquirola. Creuem el riu i anem a buscar les marques de PR fins a una placeta on hi ha una fletxa indicadora feta amb pedres. Arribem a una pista que continuarem cap a l'esquerra, recorrent així el fons del barranc. Arribarem en pocs minuts a un senderó que ens portarà directe al salt de la Gorguina, que es mereix la primera aturada de la tornada.

Després de la foto de grup continuem pel senderó de la barrancada fins arribar al gorg del mas dels Frares, amb una caiguda d'aigua d'uns 12-15 metres. Una nova foto de grup i continuem pel senderó, ara en forta pujada, fins a trobar la pista que ens menarà al collet de la Bassa, just a sota del poble abandonat de Gallicant, un indret amb un encant màgic. Desfem una mica de pista i girem a la dreta en sentit SO fins a trobar indicadors que ens portaran de dret i per senderó en baixada fins a l'Arbolí.

riu Siurana
ermita de St Pau, damunt l'Arbolí





Cornudella, la Morera i el Montsant







la Gorguina
Siurana
gorg del mas dels Frares
Salut

pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada