Pàgines

10 d’abr. 2017

EIVISSA CENTRAL EN BICI

Ens trobem a Eivissa amb l'Edu. Portem les bicis carregades a la furgo i el temps, tot i ser setmana santa acompanya de debò. Aprofitem un matí per anar a fer una volta per carreteres secundàries i pistes asfaltades del centre de l'illa. Així, doncs, sortim de Sta Eulària en direcció a Es Canar passant per s'Argamassa i punta Arabí. La brisa és suau i la llum molt bona per no suar encara. Continuem direcció St Carlos passant pel pla de s'Argentera. Deixem enrera la carretera de cala Llenya. 
De St Carlos ens dirigim cap al puig d'en Besora, des d'on agafarem un trencall, a esquerres, qua ens farà passar per sota el puig des Codolar, a la zona d'Atzarò. Sortim a la carretera que puja a Portinatx i St Miquel. Fem uns quants metres a l'esquerra i tombem a dretes cap a St Llorenç, des d'on agafarem  la carretera cap a Sta Gertrudis. El paisatge ja comença a ser rural, envoltat de garrofers, oliveres centenàries i ametllers que solquen una terra vermella que enriqueix la vista.
De Sta Gertrudis anem en direcció a St Mateu. Uns 4 km més endevant girarem a l'esquerra pel trencall que mena a Buscastell. La solitud en aquests paratges té la seva recompensa en el sorolls que anem notant sobre la bicicleta: els ocells cantaires de principis de primavera, el soroll dels pneumàtics quan pitgen l'asfalt, la brisa marina que corre per les parts més altes... 
Arribem a la cruïlla on trobem la capella de Forada, d'una modernitat gairebé inusual. Aprofitem per fer una parada i amagar-nos una mica del sol que ja comença a caure a plom. Gaudim, a més, d'una bona exposició de fotografies en blanc i negre d'una artista de l'illa. Deixem les carreteres que porten a Sta Agnès i St Antoni per agafar direcció a St Rafel. Després de 2 km de pujada agafem a l'esquerra una pista asfaltada que mena a can Miquel de n'Esquerrer i al coll d'en Lluc. Arribem a la carretera de St Rafel a Sta Eulària, que agafarem cap a l'esquerra, on després de 3 rotondes arribem finalment a la carretera principal d'Eivissa a Sta Eulària. Acabem la ruta recorrent el passeig marítim de Sta Eulària, que és una delícia pels sentits.
És una volta prou eixerida per realitzar un matí d'estiu a primera hora, per carreteres tranquiles i amb bon paisatge rural de l'illa.














Powered by Wikiloc

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada