Pàgines

6 de maig 2015

VOLTA PEL CADÍ-MOIXERÓ

Quedo amb Juan Carles. Sortim d'Alcover i agafem direcció Solsona i St Llorenç de Morunys per pujar el coll de Port i baixar a Tuixent i Josa de Cadí. Aparquem el cotxe i ens llancem a seguir un track de gps que ens ha de portar al cim del Vulturó, sostre del massís del Cadí amb 2.648 m. Resseguim el GR-150 fins al coll de Jovell, passant per l'ermita de Sta Maria. El temps està una mica estrany, tot i la calor que fa el cel és va tapant a poc a poc. Al coll fem una paradeta per menjar una mica mentre decidim si tirem amunt o si busquem una alternativa a la boira. 
Després d'unes avellanes i una mica de xocolata decidim tirar GR amunt. Realment el senderó puja ben bé pel dret fins als 2.400 m, on ja fa una estona que estem envoltats de boira. Després de fer una segona parada als planells de Josa decidim tirar pel dret i continuar l'excursió fugint de la boira. Abortem la idea de pujar al cim del Vulturó i ens dirigim cap al Portell del Cadí sense perdre alçada. Una mica més enllà, sota el Cap de la Fesa, trobem la pista forestal que mena cap a Adraén.
Segons el mapa hi ha un senderó que baixa cap a Cornellana, aquest però no existeix en realitat i hem d'anar tirant avall pel dret entre matolls i pedres que ens donen amortiguació als tormells. A mitja baixada podem gaudir del vol d'uns voltors que ens mostren el seu plomatge, per l'esquena i pel ventre, realment tot un luxe gaudir d'aquest silenci. Arribem a una altra pista forestal que ens portarà de dret al poble, on fem una última parada, gaudint de les vistes del riu de la Vansa i envoltats per uns cavalls que ens mirem amb cara estranya. Finalment remuntem la pista forestal que ens portarà de nou fins al coll de Jovell, uns 8 km més amunt, i des d'on baixarem a Josa pel GR-150.
Una excursió per la què s'ha d'estar força preparat físicament ja que és un pèl llarga, 30 km i un bon desnivell, uns 1.600 metres de desnivell positiu. Això sí, la panoràmica que n'obtindrem en un dia clar no té preu. Sempre és agradable tornar a una zona llunyana on tota la màgia de la natura es manté intacte. 














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada