Pàgines

25 de maig 2015

VIGRALLA: TAST AL CASTELLOT

Dissabte 9 de maig, l'AEM organitza una excursió que s'inclou dintre la programació del 5è ViGralla a Llorenç del Penedès. L'excursió proposada surt de les Cases Noves de la Riera, just a la riera de Marmellar. Comencem pujant en direcció a Sant Sadurní i Castellví per un senderó molt guapo que ressegueix la part baixa de la muntanya on es troba el Castellot, imponents restes del castell i l'ermita de St Miquel. Girem a la dreta pel lateral d'una vinya. Arribem a tocar del bosc on comença un segon senderó que ens portarà a la muntanya de la Torreta enmig d'una txafogor espantosa. 
Continuem pel senderó i anem a petar primer a la pista de can Planes i després a la pista de Gumila que ens portarà de pet al Castellot. Després de visitar la impressionant cova que trobem a sota del penyassegat ens espera en Sebastià del celler Cal Lluisot de Bonastre per fer un tast. Després de provar tres vins blancs de menys a més grau el grup de grallers amenitzen la trobada i enlairen les seves notes al cel penedesenc perquè s'escoltin d'arreu. Un segon tast amb música i comencem a devallar del Castellot. 
espadat del Castellot,
al fons castell de Marmellar
cova del Castellot
Desfem la pista de Gumila fins a una placeta on trobem un senderó que surt a la dreta i s'endinsa al bosc sempre en baixada. Aprofitem per gaudir de la gran varietat de flors i plantes que anem trobant. El viu blanc ens fa baixar alegres. Anem a petar a la pista que recorre la riera de Marmellar, que resseguirem fins a l'inici de l'excrusió. En definitiva excel.lent idea això de barrejar senderisme i tastos de vi, tot i que millor no abusar-ne o triar un itinerari molt assequible, je je je, més que res per la tornada... Gràcies gent del ViGralla i de l'AEM per deixar-me participar de la vostra festa. Ens veiem aviat. També felicitar a la gent del celler Cal Lluisot per oferir-nos els seus vins, per cert molt amables al paladar i en perfecte comunió amb l'entorn. Gràcies Sebastià...!!!

 











Salut
pep





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada