Pàgines

20 de maig 2014

BARCELONA - MONTSERRAT

Parc de Collserola
Primera ruta que faig amb la BTT des de la capital catalana. Sortim del lateral de la Ronda de Dalt a l'alçada de Vall d'Hebrón per la carretera de l'Arrabassada o de St Cugat. Ben aviat girem a l'esquerra pel carrer de Navata i el carrer de Vallpar fins a enganxar amb el carrer del Maduixer, on comencem a tocar camí de terra al arribar a la carretera de les Aigües (que de carretera no en té res ja que és una pista forestal de terra...). Continuem per aquesta pista durant uns 200 m i a l'encreuament agafem la pista que s'enfila cap a la dreta, deixant la carretera de les Aigües que continua recta. Anem pujant suau per pista. Ja es pot veure el temple del Sagrat Cor del Tibidabo i la macro antena de Collserola. Tota una sorpresa pedalar per aquests paratges que nomnés estava acostumat a veure des de l'autopista. 
Deixem el trencall del Tibidabo a la dreta i continuem ara en baixada cap a l'esquerra en direcció al torrent de la Budellera i Sta Maria de Vallvidrera. El bosc està preciós. Quedo maravellat amb el paratge de la serra de Collserola. Creuem per damunt els túnels de Vallvidrera i anem a petar a unes primeres rampes que ja ens posen a prova. Enganxem amb el GR-96, que seguint per senderó pesat de pujada ens durà al turó de Castellví i a l'àrea del mas de Guimbau. El bosc aquí ja és diferent, té més olor a sec i un color verd més mediterràni... Encara tenim el Tibidabo i Collserola a l'esquena, però mica en mica van quedant enrera. Anem seguint el GR-96 per senderó fins a l'urbanització de la Floresta. En aquesta part hi ha algun tram una mica pesat. Arribem a pista bona on trobem indicadors. Agafem direcció a l'ermita de la Salut pel GR-96. Arribem a l'ermita, una preciositat visigoda del s.IX, restaurada posteriorment al s.XI durant el romànic. Fem una breu parada per uns retocs tècnics i continuem per senderó fins a Roques Blanques, ara ja seguint les fletxes grogues del camí de St Jaume. Primera intrusió a zona poblada. Hem arribat a Castellbisbal, on parem a fer un entrepà i una cerveseta. El dia està sent calurós però a l'ombreta si està prou bé.
Ermita de la Salut
A partir d'aquí seguirem ja les marques grogues del camí de St Jaume fins al monestir de Montserrat. Així doncs continuem en direcció N per pistes que es convertiran en un puja i baixa per creuar els diferents torrents que formen la zona. Finalment arribem a Ullastrell, des d'on continuarem per pista i on ens esperarà l'última pujada forta abans d'arribar a Olesa de Montserrat. Creuem aquesta població i sortim seguint les fletxes grogues tot remuntant el Llobregat fins a Monistrol. Aquest tram és molt bonic. Hi trobem de tot: bosc de ribera, pista elevada per damunt el riu, formacions rocoses modelades per l'aigua, etc... També es converteix en un cau d'ombra després de tan de sol. Anem a mirar els horaris de tren per tornar a Barcelona.
Són les 18:00h i no podem badar massa. Sortim de Monistrol pel cementiri i comencem a remuntar el torrent de les Escometes per pista, seguint marques de GR. Passem per la font de Piteu i resseguim el peu de l'avenc de la Dona Morta. Seguim pujant fins a l'urbanització de Calcina des d'on anirem a buscar, ara ja per pista asfaltada, la carretera que puja de Monistrol, a l'alçada del monestir de St Benet. Són les 19,30h passades i les ganes de continuar pedalant van minvant. Però ja estem a prop, només ens queden uns km per arribar a l'encreuament de carreteres, la del monestir i la del Bruc, i en uns 30 minuts ens plantem a la plaça del monestir de Montserrat després de pedalar durant més de 8 hores i amb una barreja de cansanci i satisfacció. Mirem enrera i ens donem conta que venim de molt lluny. Felicitacions per la fita, foto, manguitos i paravent i tirem avall per carretera fins a Monistrol, on agafarem el tren de tornada a Barcelona...


















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada