Pàgines

17 d’oct. 2013

BAIX PENEDÈS: ENTRE MAR I MUNTANYA

Torno a rondar el Baix Penedès i la tarda es mostra radiant i amb la temperatura justa. Surto de Llorenç i pujo cap a St Jaume i agafo la carretera de la Múnia cap a la dreta. La vinya ja està vermada i encara ens ha de mostrar els colors de tardor, tot i així dóna gust passejar-se per aquestes contrades, plenes de carreteres secundàries en molt  bon estat i pistes asfaltades que uneixen els diferents municipis penedesencs. Agafo una pista asfaltada cap a l'esquerra que em portarà a la zona de Castellví, sota mateix del Castellot. En aquesta zona hi ha vàries rutes en BTT que algun dia haurem de recórre.
Passeig de Calafell
Surto cap a la dreta en direcció a la Múnia passant pel Maset dels Cosins. Més endevant giro a la dreta per anar a parar a St Marçal, des d'on ja enfilo direcció al Castellet, creuant la nacional i l'autopista, per una carretera força eixerida amb lleujera pujada, com a mi m'agrada. Passo per Torrelletes i admiro la cinglera de les coves de la Bovera. Baixo amb un aire fresquet cap al Castellet, sempre amb la figura del castell altiu per damunt del poble. La veritat que és un lloc encantador tot i les olors que deixa anar l'embassament.
Giro a la dreta i a l'esquerra en direcció Clariana, on encaro la segona pujada de la sortida per un asfalt envejable i amb unes vistes molt bones sobre la plana del Baix Penedès. Baixo cap a la nacional a l'alçada de Bellvei i giro a l'esquerra en direcció Calafell per la TV-2126. Baixo fins al passeig marítim i afluixo marxa per disfrutar del mar. No hi ha practicament ningú i s'agraeix. Continuo el passeig fins a Sant Salvador. Se m'ha fet tard i els núvols comencen a tapar el poc sol que queda, així que tiro cap al Vendrell per anar a buscar la TP-2125 cap a Sta Oliva, on paro a veure a uns amics, i des d'on ja encaro els últims 4 km fins a Llorenç on tinc la furgo. 
Bona volta per una tarda de tardor i per anar assaborint aires penedesencs.

Castellet



Ermita de Clariana











Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada