Pàgines

23 d’oct. 2012

VOLTA A LA SERRA DE PRADELL - ARGENTERA

font de Pradell
Aquest matí m'he llevat adormit. Havia quedat a Montbrió amb en Tomàs a les 10.30h, molt matiners naltros, je je, però m'ha fet mandra sortir d'Alcover amb la bici i he anat fins a Reus, d'on sortia sobre les 10h en direcció a Riudoms, primer, i Montbrió uns km més endevant. Allí ens hem trobat amb el company per començar a enfilar direcció Riudecanyes i Duesaigües, des d'on hem enfilat el coll de la Teixeta a bon ritme, 15 km/h. Aquest és un tomet molt guapo per donar la volta a la serra de Pradell-Argentera, des d'on hi ha unes vistes privilegiades del camp de Tarragona i la Costa Daurada.
pujant la Teixeta amb
el collet dels Feixos al fons
Em notava les cames molt "sobrades" i m'he permès de fer algun apretada a mitja pujada amb molt bones sensacions. Un cop al coll hem continuat per la nacional de Falset fins a Pradell de la Teixeta. Allí parada obligatòria a la font i rentadors del poble, amb parada inclosa a la botigueta on he comprat un plàtan i unes galetes de xocolata, que hem devorat a la font, en companyia de la Núria, una eixerida veïna del poble.
Després d'omplir els bidons la carretera ens empenyia costa avall fins a la Torre de Fontaubella per un paratge insòlit i molt feréstec, i per una carretera sense senyalització horitzontal. A la Torre comença la curta però bonica pujada al coll Roig, amb rampes que no superen el 6-7 %, i que va vorejant la falda N de la Mola de Colldejou que ens va vigilant indomable des de les alçades. Ja des del coll enfilàvem una altre descens vertiginós fins a Colldejou, des d'on es pot albirar perfectament la serra de Llaberia i la Miranda, amb el seu observatori astronòmic.
mirador de la mare de déu de la Roca
Continuàvem baixant cap a Montroig, però abans faltava l'explosiva pujadeta de l'ermita de la mare de déu de la Roca, que he aconseguit fer amb el plat gran i el pinyó de 31 dents, sort que és curta... Foto de rigor amb un paratge excepcional del Tarragonès, el Baix Camp i part de la Costa Daurada als nostre davant. D'aquí baixada a Montroig i Cambrils, on hem arribat a bona velocitat. Ens hem despedit amb el Tomàs i he volgut anar fins a la platja ja que el dia era magnífic. Foto a la meva companya d'aventures i enfilar carretera cap a Riudoms i finalment Reus, on he arribat després de 83 km, 1000 m+ en 3 hores i 40 minuts pedalant. Val a dir que ens hem trobat unes 5 senyalitzacions del 1,5 m de distància, la qual cosa et dóna una seguretat extra a l'hora de rodar per aquestes carreteres. Ara només falta que els conductors ho respectin.















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada