Pàgines

15 de nov. 2010

EN BICI PEL BAIX CAMP OEST


Dissabte 13 de novembre de 2010. He quedat amb l'amic Ildefons a Reus a les 8.45 h. Decideixo sortir d'Alcover en bici ja que els 12 km que hi ha són planers. De camí a Reus, sempre pel lateral asfaltat de l'autovia, em trobo al Paco que surt amb la de carretera, i on l'espera un col.lega a la Selva que passem a recollir. Anem junts fins a la plaça Llibertat on m'esperava l'Ildefons. Agafem el camí de Roquís en direcció a Riudoms. Fa un dia espectacular. Ens treiem els "manguitos" i l'Ildefons em porta a veure les restes del poblat ibèric que han trobat al barri del Castellot de Riudoms. Increïble ! Continuem fins a la rotonda de Vinyols i Montrbrió i agafem el camí que porta directe a Montbrió del Camp creuant la riera d'Alforja, passant pel mas del Quiet i la granja del Carreres. De Montbrió agafem el camí vell de Montroig cap a Riudecanyes i una mica més endevant girem a la dreta pel camí dels Porrerencs, que enllaça amb el PR i el camí dels Empedrats. Creuem la riera i continuem pel camí de Reus i el camí dels Gorgs fins entrar a Riudecanyes, on per sorpresa em trobo al bon amic Joan de Cambrils i la fem petar una estona. Què bo retrobar gent pel camí !!

Continuem pels carrers costeruts en obres i agafem la pista asfaltada que voreja l'embassament fins que es converteix en un camí pedregós i costerut que a més d'un li costaria pujar. Sort de la variant que han fet per l'esquerra. Entrem ja en terreny molt sorrenc fins arribar a Duesaigües. Quedem parats del cartells que han fet el consorci de "Muntanyes de la Costa Daurada". A Duesaigües em trobo als bons amics Bea, Anscari i Charli que roden amb la bici de carretera. Quin munt de sorpreses en un sol matí !! Continuem per la pista asfaltada del castell d'Escornalbou per un bosc fantàstic de pi, alzina i roure, passant per la font de Vilamanya i resseguint el barranc del mateix nom fins arribar al coll dels pins i més endevant el coll de les alzines sureres, on trobem la pista asfaltada que puja de Vilanova d'Escornalbou. D'allí enfilem les últimes rampes fins al castells (18%). Les vistes són esplèndides i els núvols del cel encara ho fan tot més bonic. Quina pau i tranquilitat, ostres !!
Ens fem la foto al pati de l'entrada del castell i tirem avall per la carretera fins a trobar a la dreta la pista que porta a l'Argentera i a vilanova d'Escornalbou. D'aquí anirem fins a la collada de les Masies on decantarem a la dreta cap a l'Argentera resseguint la vall de Samaló. A l'Argentera parem a fer un cafè i una mica d'entrtepà. Portem unes quantes hores dalt la bici i toca parar. De l'Argentera tornem a baixar cap a Duesaigües, però aquest cop ho fem pel camí reial. Refem el camí pedregós que hem fet de pujada fins a Riudecanyes, i aquí tornem cap a Montbrió pel senderó dels Molins i la ruta 10 del centre de BTT de Montroig del Camp que recórre, en part, la riera de Riudecanyes, fins que trobem el camí vell de Montbrió, continuem cap a Riudoms i finalment Reus, on ens despedim després de més de 6 hores dalt la la bici. A mi encara em resta arribar a Alcover, gran part perl camí d'anada, però a l'alçada de la Selva decideixo aprofitar una mica més el dia que fa i anar a buscar un parell de camins per no tocar més asfalt.


En resum, una sortida 10 en majúscules. Ildefons, gràcies pel guiatje, ja que no em coneixia gens aquesta zona tan maravellosa, i també gràcies per la teva companyia. Ets un 10 de persona !!
Us deixo amb el track i algunes fotos.



Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada