Pàgines

25 de set. 2010

RODANT PER LA PLANA DE REUS


camí del mas d'en Blasi

Diumenge passat, 19 de setembre, vaig quedar amb alguns membres de BiciCamp per rodar pels voltants de Reus, cosa que encara no havia fet. Sortiem de Reus en direcció Cambrils primer pel camí de Pedra Estela i després pel camí de la Font de Carbonell arribant a la urbanització les Palmeres i el camp de Golf Reus Aigüesverds, per trobar més endevant el camí vell de Riudoms. D'aquí anem a buscar el camí del mas de Blasi i uns metres més endevant agafarem el camí de les Comes a l'esquerra. Creuem la nova autovia i continuem pel camí del Mas d'en Gual i el dels Castellots fins a l'alçada de Salou. Continuem pel camí de Cambrils a la dreta passant per l'espectacular mas d'en Bosch, que encara conserva l'ermita de la mare de Déu de Vilafortuny.
Som al costat del palau municipal d'esports, el vorejem i tirem a la dreta en direcció N per agafar el camí de Reus, creuant novament l'autovia. En un tres i no res ens plantem a Vinyols i els Arcs, des on continuem cap a Riudoms pel camí dels Matxos i més endevant pel camí dels Cerdans. De Riudoms a Reus anem pel camí dels Molins Nous.

mas d'en Bosch i ermita de la mare de Déu de Vilafortuny

En aquest punt deixo als meus amics i decideixo continuar una mica més, així que agafo direcció a l'institut Pere Mata, per on tampoc no havia passat mai, i que és digne de visita, obra de Lluís Domènech i Montaner i construit entre 1899 i 1919. Arribo a la Boca de la Mina i continuo cap a l'esquerra en direcció NO seguint marques de PR fins a trobar el camí dels Carros fins als 5 camins. Aquí decideixo agafar el segon camí a la dreta, el camí de l'Aleixar, que va pujant cap als Monterols per baixar després cap a la riera del Salt. Aquí continuo a la dreta per la riera i lleugerament a la dreta fins al coll de Perelló i Castellvell, on aprofito per pujar a l'ermita de sta Anna, on tampoc havia estat mai. D'aquí a Reus ja en baixada.
Un tomb bonic per un matí de diumenge i en bona companyia i experts en la zona.

Vinyols i els Arcs i ermita de sta Anna de Castellvell



Salut
pep

1 comentari:

  1. Hola,
    estic intentant promoure pel dia 17d'octubre una senzilla trobada de cicloturistes / blocaires per recordar Xavi Novell, un company en ambdues activitats que va perdre la vida a la carretera ara fa un any.
    Tant tu com els teus lectors / seguidors hi esteu convidats, és clar. Em plauria molt que hi fossis.
    Et prego tanmateix que incloguis una nota al teu bloc linkan-la a:
    http://eltourmalet.blogspot.com/
    on trobaran l'entrada on ho explico.
    Gràcies per tot. Salut

    ResponElimina