Pàgines

8 de juny 2010

CICLOTURISME A LES GAVARRES


Divendres passat em reuneixo amb el bon amic Xavier. M'ha proposat de fer un recorregut cicloturista pel massís de les Gavarres, que encara no coneixia. La ruta és íntegrament per carreteres locals o comarcals i puja les collades més destacades del massís (bé, no totes ja que faltaria pujar els Àngels ... que probarem en una altra ocasió).
Sortim de s'Agaró en direcció a Platja d'Aro per la carretera de la costa, que és un puja-baixa constant però que té unes vistes molt guapes de la part més sud de la costa brava. D'aquí enllacem amb la pujada a l'alt de st Grau, amb rampes finals del 14%. Baixem molt ràpidament fins arribar a Llagostera, on hem deixat un cotxe per a la tornada. Agafem direcció Calonge, però abans pugem la collada de Romanyà de la Selva, un poblet magnífic amb unes vistes magnífiques, i on aprofitem per prendre alguna cosa. Baixem ràpidament cap a Calonge per encarar el 3º port del dia, l'alt de la Ganga, una carretera espectacular dins d'un paisatge espectacular, i on la pendent suau d'uns 5-6% fa que l'ascenció sigui una maravella (potser un altre dia no l'hi trobaré tant ...).

Baixem con un tiro cap a la Bisbal d'Empordà, on gairebé ni hi entrem, per agafar direcció a Cruïlles, poble on val la pena fer-hi una paradeta. No hi ha el bar obert així que hem de continuar fins a st Sadurní de l'Heura, on parem a la casa de turisme rural Can Met Viu, abans però faig una ràpida visita al monestir de st Miquel de Cruïlles, quedo al.lucinat !!! Després d'una bona amanida i una llangonissa amb seques poc fetes ens disposem a encarar el 4º port del dia: l'alt de sta Pellaia. Ara sí que tenim la volta feta. Només ens cal baixar cap a Cassà de la Selva i agafar la via verda fins a Llagostera, on ens espera el cotxe.
Una jornada increïble, amb molta calor, vistes magnífiques i bona companyia, vaja per repetir segur ...





Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada