Pàgines

7 de juny 2010

BAIX EMPORDÀ: PALAFRUGELL - PALS - GOLA DEL TER


Dijous, 3 de juny. Començo una ruta que es proposa pel pròxim congrès Cycle & Wlaking Tourism Congress, i que pretèn lligar les poblacions de Palafrugell, on es celebra el congrès, amb Pals, Gualta, Torrella de Montgrí, la Gola del Ter i Regencós. És una volta molt planera i apte per a tothom, però aneu en compte amb la calor.
Sortim de Palafrugell en direcció NE per enmig de boscos de pi blanc fins que comuniquem amb la pista, una mica polsosa, que ens durà de dret a Pals. Val molt la pena fer una aturada a aquesta població de caire medieval, ja que en conserva tot el seu encant. De Pals continuem en direcció N cap al poblet de Fontclara, envoltat de camps de cultius i bosc i amb pistes mig asfaltades i molt còmodes. Continuem en direcció a Fontanilles i Gualta, on trobem el pont medieval antic que es feia servir per connectar la població amb l'altre costat del Ter. D'aquí agafem ara ja per camí fins a la Gola del Ter, passant per devant de Torroella de Montgrí. Arribem finalment a la platja i ens topem amb les illes Medes, impressionant vista. Empenyem una estona la bici per la sorra i agafem una pista que ens durà ja al carril bici que passa a tocar de la carretereta que torna a baixar cap a Pals. Ens trobem vorejant els camps d'arròs amb la muntanya del Montgrí com a teló de fons i les gavines de companyes.

Un cop deixem els arrossars enrera arribem als Masos de Pals i uns km més envant a Pals, on gairebé no hem d'entrar. D'aquí agafem un tramet curt de carretera en direcció a Palafrugell per girar ja per pista fins a Regencós, bonica població abans d'arribar a Begur, que deixarem per una altra ocasió. De Regencós agafem una pista asfaltada que ens portarà de dret a Palafrugell.





Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada