Pàgines

25 d’ag. 2021

MEDACOURBE (2.912 m) I ROCA ENTREVESSADA (2.928 m)

refugi Pla de l'Estany
Jornada de "puja-baixa" a Andorra, a la zona d'Arinsal. Deixem el cotxe a l'aparcament del final de la carretera de Subirans, al costat de la font del riu Pollós. Comencem seguint les marques de GR-11 fins a unes primeres barraques i el refugi lliure Pla de l'Estany. D'aquí seguirem sempre pel semderó que mena als estanys forcats, passant per un antic refugi metàl.lic. Som ja a la coma dels Forcats. Voregem els estanys per l'esquerra, deixant el senderó que puja directe al cim de Roca Entrevessada. Arribem al coll dels estanys Forcats força ràpid. 

estanys Forcats
Agafem direcció N les fites que ens portaran a la carena cimera del cim de Medacourbe, no massa apte per la gent amb vertigen. L'aresta espresenta prou esmolada peròes deixa fer perfectament fins al cim. Grans vistes cap a la zona de Soulcem i la vall Ferrera, amb el massís de la Pica d'Estats en primer pla. Refem les passes per la carena intentant trobar el millor pas de baixada fins al coll. Tenim damunt nostre la vessant N del Roca Entrevessada, i confiem en què el temps no es torci. Unes quantes nuvolades grises amenacen al cel, però li donem una oportunitat.

Anem grimpant per la carena, intuint fites i triant la millor pujada. Arribem al cim de Roca Entrevessada sense ningú i amb totes les vistes del Comapedrosa, Baiau, Salòria i Vall Ferrera devant nostre. Ens sentim bé i el temps ens ha respectat. Falta la baixada! Mirem bé el mapa, que marca un senderó en picat per la coma de Malhivern, una primera baixada per una canal i una tartera inacabable. Arribem de nou al refugi del Pla de l'Estany, amb els genolls ben trevallats. D'aquí alcotxe triem la baixada més planera. 

massís de la Pica d'Estats
Una jornada d'alta muntanya, en què tot i que els cims no arriben als 3.000 m, bé valen una menció pel desnivell que hi hem emprat: més de 1.600 m positius!



estanys de Baiau




Salut

pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada