Pàgines

26 d’ag. 2015

PUIG CARLIT (2.921 m)

traçada perfecte amb el
puig Carlit al fons
Segon dia d'estada per terres del Conflent, aquest cop ens dirigim cap al Capcir, més concretament al llac de les Bouillouses. Agafem la carretera que puja al llac des de Mont-Lluís i aparquem a la zona de pàrquing que hi ha al costat del càmping, just on surten les llençaderes cap al llac. L'endemà al matí abans de les 7h pugem amb la furgo fins al refugi de les Bouillouses i ens preparem per realitzar l'ascenció al puig Carlit, el més altiu d'aquesta carena.
Llac de les Bouilouses, al fons els Perics
Creuem la presa de l'embassament i voregem l'hotel que hi ha a l'altra banda on trobem indicadors de "puig Carlit". Aquesta zona és molt visitada degut a la facilitat d'arribar al llac que es troba a 2.005 m. Anem seguint el senderó marcat amb ratlles grogues. Trobem excessives les pintades que hi ha en tot l'itinerari per no fer del lloc una manta verda trepitjada per tot arreu (els francesos sembla que ho respecten això...). Aquest itinerari també coincideix amb la "route des lacs", que són els que hi ha al voltant de les Bouillouses.
Així arribem al primer dels llacs, el Vivé, on parem a fer un mos. Seguidament trobarem el llac Noire, el Sec i el de Coumasse, on hi ha un refugi metàl.lic. Continuem  per les marques grogues i ja s'observa la carena on el puig Carlit no ens vol ensenyar el nas. La boira tapa el cim durant tot el matí però el cel no amenaça pluja, així que continuem fins al llac Long i el de Sobirans, on fem una nova parada per menjar. 
Aquí deixem la "route des lacs" i comencem a remuntar el senderó pedregós que ja s'intueix per sota la boira. A estones, el puig Carlit ens deixa veure el seu cim, que mica en mica queda més aprop. Arribem a un estany gelat sense nom, deixant el senderó que ascendeix al tossal Colomer, i continuant pel senderó que ara comença a pujar de debò per l'aresta E del puig Carlit. Arribem així a una zona de grimpada seguint pintades vermelles fins al coll del mateix cim, per on passa l'ARP. d'Aquí al cim són 3 minuts... 
El temps encara emboirat no desllueix aquest cim, que tot i la seva proximitat esdevé un autèntic mirador del Capcir, envoltat de cims llunyans com els pics que conformen la capcelera d'Ull de Ter, i propers com el Puig Pedrós i la Coma d'Or, així com una excel.lent visió sobre el llac Lanoux a l'O i els 12 llacs de les Bouillouses a l'E. Una talaia excel.lent i amb ganes de repetir potser a l'hivern...
De tornada aprofitem per acabar la "route des lacs" marcada amb línies grogues fins al punt d'inici. Una volta que es pot realitzar en un matí amb plena calma i rodejats d'un paisatge de primer ordre i cavalls i vaques pasturant per tot arreu. Realment una maravella natural.


llac de Coumasse
grimpada final

cim del puig Carlit (2.921 m)


llac de Trebens
vessant de Lanoux des del cim












Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada