Pàgines

26 d’ag. 2015

GORJA DE LA CARANÇA

Aquest cop realitzem una sèrie d'excursions per la zona del Conflent, concretament a la població de Thuès entre Valls (a 20 minuts de Puigcerdà direcció a Prada de Conflent), on trobem la coneguda gorja de la Carança. Deixem la furgo a l'aparcament (4€ = 7 hores, amb possibilitat de pernoctar per 8€) i comencem a recórrer la gorja passant per un túnel de pedra. El dia és assolellat i la temperatura molt agradable. El camí picat a la roca es va endinsant al barranc que mica en mica es va engorjant més i més. Anem trobant etiquetes de fusta que ens diuen els noms dels arbres, i la veritat és que s'agraeix aquesta informació (al nostre país aquestes etiquetes segurament ja no hi serien...).
Arribem al primer pont que creua el riu cap a la dreta i deixem el senderó que indica "Roc Madrieu i pasarelles" a l'esquerra, per on tornarem. Anem remuntant per pujada moderada fins a mitja alçada, on el senderó va entrant poc a poc a la paret de roca, fins que ens trobem caminant per un senderó rocallós excavat a la mateixa paret (molt semblant al què trobem a Motrebei). Aquest senderó arriba a una zona on hi ha unes passarel.les metàl.liques clavades a la paret per poder superar els desnivells que ofereix el barranc, que es va engorjant cada cop més. 
Arribem a una presa petita i continuem ara per la llera del riu seguint marques de color groc. La intenció és arribar al refugi del cap de Ras de Carança, però el cel es va entervolint i just abans de poder veure el refugi donem mitja volta per evitar la pluja que fa acte de presència. En aquest últim tram trobem les restes d'un antic camí molt ben definit per marjades de pedra, amb un pont que no sabem datar i un bosc tupit que ens dóna ombra i ens deixa bocabadats.
 A la tornada optem per prendre l'antic camí de pedra que va per l'altra costat de barranc, i que trobarem abans d'arribar de nou a la presa indicat a mà dreta amb pintada vermella a una pedra. Quedem fascinats per l'obra d'enginyeria que aquest presenta, amb uns empedrats impressionants penjats gairebé al vol de la barrancada. Passarem per sota el Roc de Madrieu, sense el qual aquest antic camí no seria possible. M'ha estat impossible trobar res d'informació d'aquest sender que sembla molt antic, difícil de datar...
Pels qui volgueu disfrutar només de la gorja en sí, no cal que arribeu tan amunt, quan acabeu de passar per l'última passarel.la és qüestió de donar el tomb. Realment és una d'aquelles excursions d'un dia que no ens podem perdre. 
















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada