Pàgines

28 de gen. 2015

TUC D'AUBARS - 2072 m i TUC DETH PORT DERA SERRA - 1.976 m

Comencem el cap de setmana a la Vall d'Aran amb el tuc d'Aubàs. Dormim la nit del divendres al coll del Portillón, la carretera que va de Bossòst a Bagnères de Luchon. Ens trobem amb la tropa del CEB sobre les 9h. Anem a buscar l'entrada de la pista i comencem a foquejar des del principi mateix d'aquesta. Fa un matí espectacular, sense vent i amb un sol que ja ha sortit a primera hora deixant la muntanya d'un color ataronjat esplèndid. Seguim sempre la pista que puja fins al coll de Baretja enmig d'una nevada espectacular. 
La temperatura és molt bona, en contra de tot el què pronosticaven les météos. Fem parada de 5 minuts. Ja veiem la punta cimera del Tuc d'Aubars a l'esquerra i el tuc deth Plan dera Serra a la dreta. Continuem remuntant el tros que ens separa de la cabana al coll de Baretja, però abans d'arribar-hi anem traçant línies cap a l'esquerra per avançar camí. Comença a tocar el sol i el dia esdevé senzillament genial. Enfilem ja els últims metres fins al cim del Tuc d'Aubars, a 2.072 m. 
La vista que tenim davant nostre és maravellosa, igual que els núvols que van avançant pel NO i que comencen a tapar tot el cel francès. La carena del Salvaguardia, el pic de la Mina, el Malpàs, els Crabioules i el Perdiguero per un costat, i tota la Vall d'Aran als nostres peus. La vista necessita una estona per aclimatar-se a tan input muntanyenc. Desfem el camí de pujada fins al coll de Baretja i ascendim el tuc deth Plan dera Serra (1.976 m), bona talaia damunt mateix de la vall de Lis i l'hospitau de Bagnères.
Baixem novament al coll i desfem el cami de pujada amb un cel gris que cada cop està més tapat. Arribem al cotxe amb uns flocs de neu tímids que comencen a treure el cap. Bona excursió amb una neu molt bona. Esperem que la météo aguanti per l'endemà, tot i que neva bona part de la tarda.












Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada