Pàgines

29 d’abr. 2014

HAUTE ROUTE CHAMONIX-ZERMATT: ETAPA 4

Superant el pas de la Serpentine,
després del refugi de Dix
Dimecres matí ens tornem a llevar d'hora, cap a les 4,30h. Toca jornada llarga.. Sortim del refugi en direcció a la Pigne d'Arolla, el cim que ens espera a 3.800 m, remuntant per la banda esquerra del Montblanc de Cheilon, per la glacera de Tsena Réfien fins al coll de Tsijore. Anem seguint gotetes de sang que algú està perdent durant la pujada...Tenim devant el temut coll de la Serpentine que superarem amb crampons de manera fàcil. D'aquí continuem foquejant practicament fins al cim de la Pigne d'Arolla, a 3.800 m d'alçada. La vista que podem gaudir des d'aquí dalt no té preu ni paraules. És fascinant!!! 360º amb la major part dels massissos dels Alps als nostres peus amb un dia ventós però assolellat. Un dels millors regals de la travessa...
Pigne d'Arolla, 3.800 m
Recuperem els esquís i la motxilla que hem deixat en una pedres uns metres més avall i anem baixant per una neu, que primer està una mica dura però que poc a poc es convertirà, segurament, en la millor neu de tota la travessa. Arribem fins a la glacera de Otemma, on parem a menjar. Ens guarden les espatlles el Petit Collon (3.500 m), el pic de la Sengla (3.680 m) i el Mont Collon (3.650 m). Acabem de dinar i resseguim part de la capçalera de la glacera lleugerament a la dreta per aconseguir el coll de l'Éveque sota una calor de justícia. D'aquí comencem a baixar ja cap al coll Collon, on trobem un indicador de fusta que ens dóna la direcció del refugi Nacamuli, ja en terres italianes. Arribem al refugi sobre les 17,30h, just per poder assecar material i fer la merescuda cervesa, que almenys és més bona que a la banda suïssa.
Dia intens que anem recordant amb companyia de fruits secs i cibada. El sopar espectacular: penne al pesto i carn amb puré de patates, regat amb una mica de vi avinagrat, però acceptable a aquelles alçades.
Alps italians des de la Pigne d'Arolla
Glacera d'Otemma i
pic de Collon (3.600 m)










Ja a Itàlia, arribant al refugi
Nacamuli
Refugi de Vignettes


bon habituallament al refugi
de Nacamuli

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada