Pàgines

4 de març 2014

VOLTA JUCLAR - SISCARÓ

remuntant el coll d'Albe
L'Eduard proposa fer una "senyora" volta per la zona de la vall d'Incles. Comencem remuntant la vall fins el pont de la Baladosa. Aquí trobem l'indicador de fusta mig tapat per la neu. Agafem direcció als estanys de Juclar, primer per ombra gelada i després per sol immaculat. El temps no és fred i la neu ja està força estovada. Arribem al primer estany, el creuem per damunt un bon gruix de neu, i arribem al segon, on decidim fer una parada per menjar. El dia és espectacular i la calor comença a fer acte de presència. Els pics de la Tossa de Juclar (2.699 m) i el d'Escobes (2.781 m) ens resguarden del vent i ens donen la benvinguda en aquest racó de món, convertint-se en uns centinelles de luxe. Darrera comença a treure el cap el pic de Rulhe (2.789 m), ja a l'Ariège en terreny francès.
pont de la Baladosa
Continuem cap al coll d'Albe, des d'on ens espera la primera baixada. Tot i que la neu no està en unes condicions òptimes, baixem fins a l'estany alt d'Albe, des d'on continuem baixant fins l'estany de baix d'Albe i l'estany de Couart. Aquí la sensació de calor és asfixiant i la neu cada cop més tova. El paisatge, però, continua sent imponent, amb les carenes més ventades. Continuem lleugerament a la dreta en direcció a Pédourés, deixant el pic del mateix nom a l'esquerra, damunt nostre. Baixem fins a l'estany gelat i comencem a remuntar el penúltim coll de la jornada, la portella de Siscar, amb una neu molt pesada. Dalt el coll deixem la carena que ens portaria a fer el pic de Nérasol (2.636 m) i encarem la baixada força penosa fins a l'estany de Siscar, on la llum ja comença a ser mol dèbil i el cel es va tapant poc a poc, deixant una llum tènua que fa treure les ulleres a estones.
torrent de Juclar
Deixem el circ de Siscar i comencem a remuntar la portella de Siscaró, amb una pala cimera força dreta i unes cornises ventades que fan por. Per sort, en Pito ens troba un pas a la part més alta de la portella. S'han acabat les fotos. Tenim un petit ensurt abans de coronar la portella i ens estem quedant sense llum. Anem baixant cap als estanys de Siscaró com podem. La neu no és massa bona i la llum molt minsa. Tot i així els ulls d'acostumen a endevinar la traça a la neu. Per fi arribem, de nou, al pont de la Baladosa, des d'on, amb frontals, arribarem al començament de la vall d'Incles, on tenim els vehicles.
Volta estupenda per fer amb una mica més de temps i quan el dia allargui una mica més, però envoltada d'un paisatge digne de Pirineu, valls amagades i cims que fan ganes d'assolir. Tornaré...!!! Gràcies companys per la companyia. Ha estat genial!!


creuant l'estany alt de Juclar
al fons pic de la Tossa de Juclar
i el pic de Siscaró








remuntant el circ de Sisca
creuant l'estany d'Albe.
Al fons el pic de Pedourés















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada